Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

РАДОСЛАВ ГАЙДАРСКИ
РАДОСЛАВ ГАЙДАРСКИ

Не е Корнелия Нинова инициаторът на промяната, според която депутатите от БСП не могат да са в парламента повече от 12 г. Инициатор са хората отдолу. Омръзнали сме им – едни и същи хора се явяваме по телевизията. Ето, аз съм започнал като депутат във Великото народно събрание. Здравословно е да погледнеш нещата отстрани от време на време.

Това коментира пред Би Ти Ви проф. Радослав Гайдарски, член на Изпълнителното бюро на лявата партия. Днес конгресът на БСП ще подложи на гласуване революционните промени, които предлага лидерът Корнелия Нинова.

Няма професия депутат. Едни и същи хора сменят избирателните райони. А какво да правят младите? Хората по събранията казват: Хайде стига вече, пуснете младите, каза Гайдарски.

Проф. Гайдарски е бил депутат и министър. Сега не е, но помага на партията много повече. Не е въпросът да си народен представител, за да си полезен. Това са хора, от които сме се учили и ще продължаваме да се учим. Мярката е необходима, защото хората показаха ясно, че искат промяна на политическите лица и политическия морал, добави едно от младите лица в ръководството на БСП Крум Зарков.

Той обясни, че не разбира защо предложението председателят на партията да се избира пряко среща съпротива в част от делегатите на конгреса.

Не разбирам опозицията, която не иска пряк избор на председател. Това е най-демократичното. Това е пътят, който са избрали всички социалистически и социалдемократически партии в Европа. Това е искане на Лявото крило в БСП от 10 г., обясни Зарков.

С промяната председателят ще бъде избран от всички членове на партията и ще има право на 2 мандата, добави проф. Гайдарски.

Всяка партия се крепи на определени лидери, въпросът е да не се създава номенклатура при избора. Иначе хора с влияние винаги ще има, каза още Крум Зарков.

По повод изнесените от Корнелия Нинова данни от проучване на БСП, според което у нас има паралелна държава на мафията и тя ни струва 10 млрд. лв. годишно, Зарков коментира: „За паралелната държава всички го знаят, но никой не беше го назовавал така ясно. Съдебната реформа е именно да закриеш тази паралелна държава“.