Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Евтим Милошев

Снимка: Велислав Николов
Евтим Милошев Снимка: Велислав Николов

Цените на чадърите и шезлонгите са с фиксирана цена според концесионните договори и договорите за наем, заяви министърът на туризма Евтим Милошев в предаването "Тази събота" по Би Ти Ви. Концесионерите искат да се преразгледат, но това не е направено и няма основание да се случва.

Въпрос на търговска политика, която не подлежи на регулация, са цените на хотелите. Има от висок клас хотели до по-обикновени легла за почивка. 

Министърът призна, че има трудности и една от тях е липсата на медицински специалисти. Според него сегашните концесионери и наематели вече са в заварено положение по старата наредба. "Надявам се да има позитивно решение до края на май, за да продължи сезонът по регулацията за водно-спасителна наредба", допълни Милошев. Особеното е, че затрудненията идват от липса на кадри. 

Той уточни, че не става дума да се отмени наредбата, а да се продължи сезонът по предходната, защото вече са започнали правоотношенията. Ако има нарушения, ще се санкционират.

Няма достатъчно спасители, призна Милошев.

Огромният проблем си остава липсата на кадри за сезона. Това, че пазарът има нужда от работници от трети страни, не е каприз, екстравагантно решение, а неоходимост. 

23 сини флага за плажове у нас тази година е признание за чистотата на нашето море. "Много пречи, че се говори, че е мръсна водата. Чиста е. Не бива да си измисляме проблеми, които не съществуват", категоричен е министърът.

Много от големите хотели наемат лаборатории и показват резултатите, за да се знае, че водата е чиста. 

Не мисля, че проблемът с избора на гръцкото море е драстичен, защото основно на нашето Черноморие си остава нашият, български турист. Тук е нашето място, тук е нашата емоция, тук е прекрасно, завърши министърът.