Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Никита Пресняков
Никита Пресняков
  • Крие, че го мобилизират и 3 дни по-късно напуска Русия пеша с диагноза параноя и полипи в жлъчката
  • Сватбата му през 2017 г. е истински фурор, баба му му подарява вила, днес е принуден да живее в дома на майка си

Внукът на руската поп икона Алла Пугачова, който е певец и музикант, отчаяно се опитва да рестартира кариерата си в САЩ.

33-годишният мъж се озова там, след като избяга от Русия пеша, за да се отърве от военната мобилизация.

Преди да опита да възобнови кариерата си в Америка, той обяви, че е готов да се откаже от звездното си семейство, само и само да не е в сянката на баба си. Причината е, че по-голямата част от руснаците смятат, че успехът му се дължи на обичаната от всички Алла Пугачова.

В САЩ обаче глезеният ѝ внук

попадна в доста необичайна ситуация. Последният му концерт в Лос Анджелис беше пред публика от 500 души, която дойде специално заради него. Безспорен успех, защото досега най-големите му изяви бяха като подгряващ изпълнител на концерти на американски групи в Русия.

Пресняков е роден на 21 май 1991 г. в Лондон и е син на певеца Владимир Пресняков, който бе женен за дъщерята на Алла Пугачова – Кристина Орбакайте. Освен с музика, той се занимава с актьорско майсторство и развива различни бизнеси. Със започването на войната срещу Украйна Никита реши да последва примера на баба си, бягайки от страната. Впоследствие стана ясно, че се е решил на тази стъпка, след като получил повиквателна, за да отиде на фронта.

В руските медии тогава бе разпространена информация, че по този начин Кремъл се опитва да накаже звездната му баба, тъй като тя публично разкритикува военните действия на Путин. На 18 септември 2022 г. Алла Пугачова призова Министерството на правосъдието

да я обяви за чуждестранен агент

след съпруга ѝ Максим Галкин, който заради позицията си се сдоби с този правен статут два дни по-рано. След това двамата се установиха в Израел, като все още се опитват да продадат някои от имотите си в Русия.

Пресняков обича да посещава екзотични дестинации.
Пресняков обича да посещава екзотични дестинации.

Според първите съобщения мобилизацията е заварила Никита Пресняков на сцената. Той бил отведен от репетиция в Московския провинциален театър от служители на военната служба. Оттам бързо опровергаха това, а по-късно публикацията изчезна от сайта на “Пети канал”. Малко по-късно самият внук на Пугачова написа в Telegram, че съобщенията за неговата мобилизация са фалшиви.

Скоро след това обаче стана ясно, че той е напуснал Русия заедно със съпругата си Альона Краснова, пресичайки границата в Ивангород пеша. По този начин е избегнал опашките на контролно-пропускателния пункт за автомобили. Тези, които избират този начин, обикновено вземат такси до границата, пресичат моста пеша и след това се прехвърлят на друго такси. Направил го е без проблем, защото има литовско гражданство и не му е била необходима виза. Малко по-късно се установи, че Никита вече живее в САЩ при майка си Кристина Орбакайте. В момента тя е омъжена за американски бизнесмен от руски произход.

Няколко месеца по-късно стана известно, че страда от параноя, с която бе обяснено светкавичното му изчезване, за да избегне службата на фронта. Самият той подсилвал тази версия, разказвайки, че е преследван и колата му може да бъде взривена. В края на миналата година лекари установиха, че той има множество полипи в жлъчния мехур. Певецът призна, че те не могат да бъдат излекувани, но растежът може лесно да се контролира чрез спазване на диета. “В противен случай ще трябва да изрежат жлъчката ми и след това да живея без нея”, сподели Никита.

Разбира се, в някои руски медии веднага се появиха съмнения, че

това е само претекст, за да не бъде мобилизиран

Негативният му имидж става още по-неприятен за руснаците поради факта, че преди да възобнови музикалната си кариера, той е живеел като роб на лукса.

Снимките в профила му в инстаграм издават, че Никита обича да посещава различни екзотични дестинации, да ходи на скално катерене, да кара минибайкове в пустинята или да си слага червило, за да изглежда провокативно и да забавлява феновете си.

Любопитното е, че наскоро заедно със съпругата си той присъства на концерт на Земфира в САЩ, която също е обявена за чуждестранен агент, и по този начин затвърдиха позицията си срещу Русия.

Малко преди това по време на ваканция двойката се присъедини към голямо парти в луксозна къща с басейн и много хора, а за настроението им се грижеше групата Little Big. Тя също е забранена в Русия заради скандалното поведение на членовете ѝ, противоречивите им видеоклипове и музика.

Сватбата на Никита Пресняков е едно от големите събития в Русия през 2017 г.
Сватбата на Никита Пресняков е едно от големите събития в Русия през 2017 г.

Този жест веднага бе изтълкуван от феновете на Краснова и Пресняков като знак, че

те са против действията на Кремъл в Украйна

Макар че двамата са съмишленици и са двойка от много отдавна, те сключиха брак едва през 2017 г. Альона е дъщеря на известен руски бизнесмен и в Русия се изявяваше като фотомодел. Самата сватба предизвика истински фурор в страната, а на празненството Алла Пугачова подари вила на младото семейство.

Днес обаче той е принуден да живее в дома на Кристина Орбакайте и в чужда страна да потърси своята американска мечта.