Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Така изглежда джипът, с който загинаха двама млади, на бул. "Руски" в Пловдив
Така изглежда джипът, с който загинаха двама млади, на бул. "Руски" в Пловдив

И двамата пострадали се подобряват

Момичето, пострадало в зверската катастрофа край Пловдив в нощта срещу 13 май, е оперирано. Животът й вече е извън опасност, съобщи майка й - Красимира Узунова. 

Подобрява се и момчето, което се е возело на задната седалка на джипа "Рейндж Роувър". 

"От днес вече няма опасност за живота ѝ, като че ли стана чудо. Има коремна операция, не мога да ви кажа точно, мисля че черният дроб беше засегнат и шит, но за подробности в момента не мога да ви кажа", каза майката на пострадалата Николета. 

По-добре е и 22-годишният Иван П., който също е изведен от интензивното отделение.

"Видяхме го днес, видяхме родителите му. Той също е в добро състояние. До колкото знам е малко по-добре от моята дъщеря", каза още Красимира. 

На булеварда, където стана катастрофата, през целия ден хора оставяха цветя в памет на двамата загинали. На мястото все още стоят няколко балона, а по информация на БНТ разследващите са иззели от колата голямо количество флакони с райски газ. 

Катастрофата е една от най- тежките, станали на територията на Пловдив през последните години. Кристиан Екмекчиян, шофирал джипа, се е движел с близо 200 км/час и 50 метра преди кръстовището с "Шести септември", посока Герджика, колата е поднесла, врязала се е в разделителната мантинела, отсякла е две дървета и е ударила трето. Булевардът остана затворен над 5 часа, тъй като части от разполовения джип, както и отломки от потрошените дървета, имаше в радиус от 100 метра.