Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Лена Бориславова КАДЪР: БНТ
Лена Бориславова КАДЪР: БНТ

Лена Бориславова заяви, че ще се откаже от имунитета си в момента, в който бъде пречка за разследването. Тя коментира обвинението във фалшифициране на документи и разследването на прокуратурата по случая.

Бориславова не е депутат в момента и няма имунитет. Написаното обаче означава, че ще бъде кандидат за депутат в предстоящите избори. Окончателният скрок за регистрация на листите от политическите формации е 7 май, досега ПП не е обявила своите. Кандидатите влизат официално в кампания от 10 май, оттогава се ползват и от имунитет.

В неделя председателят на сдружението "Да опазим Корал" Атанас Русев обвини Бориславова, че е фалшифицирала документи, за да може Кирил Петков да бъде освободен от управата и да заеме министерския пост преди 3 г.

В отговор съпредседателят на ПП замеси и Румен Николов - Пашата в скандала. Той припомни, че през февруари 2022 г. в качеството си на премиер подал списък от 19 лица на тогавашния главен прокурор Иван Гешев. Част от този списък бил и Пашата, а според Петков Атанас Русев му се обадил, за да му се скара, че Румен Николов е включен в списъка. 

"През последните дни името ми стана повод за поредна политическа атака в навечерието на предсрочни парламентарни избори. Бях обвинена в извършването на документно престъпление", пише Лена Бориславова във фейсбук профила си. 

Ето какво още пише тя:

По този казус, оказа се, прокуратурата ще работи. Прекрасно.

Предстои истината за случилото се и за сигналоподателите на ДАНС да стане явна в съдебната зала.

Второ, отсега заявявам, че ще се откажа от своя имунитет в момента, в който бъде пречка за разследване.

Никой не е над закона.

П.С. Уважавам разследващата журналистика и сдруженията с каузи - само е тъжно, когато всичко е с предизборни цели.

Корал вече е защитен със закон!

Поздравления за Антикорупционния фонд, които вчера публикуваха информация за най-дълбоко пазената и публично отричана тайна - че Нотариусът е бил сътрудник на МВР. Такъв е бил и през 2022, след като срещу него е имало разследване.

За да може никой да не е над закона, дори в неудобни случаи като този на Нотариуса, има още много работа да се върши. А колко силни ще сме, за да я свършим, ще зависи от изборните резултати.

През последните дни името ми стана повод за поредна политическа атака в навечерието на предсрочни парламентарни избори....

Публикувахте от Lena Borislavova в Вторник, 30 април 2024 г.