Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Така изглежда джипът, с който загинаха двама млади, на бул. "Руски" в Пловдив
Така изглежда джипът, с който загинаха двама млади, на бул. "Руски" в Пловдив

Джипът "Рейндж Ровър", с който 21-годишният Кристиан Екмекчиян катастрофира на бул. "Руски" и загина на място, заедно със спътницата си Теодора Николова, е собственост на столичната фирма "Хиксгруп". Тя е собственост на Денис Янчев, с когото TrafficNews се свърза по телефона.

"От вас научавам за инцидента. Дори не знам за кой автомобил става дума", коментира Янчев. След като му беше съобщен номерът на колата, бизнесменът заяви, че рейнджът е даден под наем. Той уточни, че колата е модел 2019 година и е в отлично техническо състояние. Отказа да коментира размера на месечния наем, тъй като "условията за всеки клиент били специфични".

На този етап от полицията не са го търсили.

В тежката катастрофа постараха още двама млади пловдивчани - Иван П. и Николета У. на 22 години. Те заедно с пожарникаря Димитър Галчев, пострадал при операцията по изваждането на ранените, са настанени в КАИЛ в УМБАЛ "Свети Георги". Състоянието и на тримата е тежко, те са с множество фрактури.

Катастрофата е една от най- тежките, станали на територията на Пловдив през последните години. Водачът на джипа се е движел с близо 200 км/час и 50 метра преди кръстовището със "Шести септември", посока Герджика, колата е поднесла , врязала се е в разделителната мантинела, отсякла е две дървета и е ударила трето. Булевардът остана затворен над 5 часа, тъй като части от разполовения джип , както и отломките от потрошените дървета имаше в радиус от 100 метра. 

По-късно на брифинг на прокуратурата и ОД МВР, началникът на КАТ изнесе информация, че Екмекчиян притежава книжка от 3 години и има регистрирани 16 произшествия, които не са тежки. Майката на Кристиан е служител на "Пътна полиция" и работи в отдел "Регистрации".