Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Цветан Видински позира на стадиона.
Цветан Видински позира на стадиона.

100 000 лв. открити в дома на Цветан Видински

Президентът и старши треньор на футболния клуб “Марек” (Дупница) Цветан Видински е арестуван от ГДБОП заради търговия с нелегални цигари. Освен на него антимафиотите сложили белезници на ръцете на още 6-има души. Акцията е от вторник. Претърсени са 12 адреса в Дупница, Кюстендил и Благоевград. Иззети са около 20 мастербокса цигари без бандерол и 100 хил. лв. в различни валути. По неофициална информация те са били в дома на Видински. От МВР не потвърдиха за това.

Видински е крупен търговец, занимава се и легално с покупко-продажбата на алкохол и цигари. По данни на разследването се ядосвал от ниската печалба от тютюневите изделия. Тя е около 2% от продажната цена, която е фиксирана за всяко изделие. Затова търсел начин как да увеличи приходите от тях.

Помогнал му един от дистрибуторите на цигари. Той го свързал с мъж, който търгувал с цигари без бандерол. Двамата също са сред задържаните.

Нелегалните цигари Видински пласирал чрез магазините си из Дупница. Почти всички клиенти знаели, че има как да си вземат по-евтини папироси. Питали за “цигари от другите”. Схемата не останала незабелязана от антимафиотите, които бързо се ориентирали и пристъпили към акцията.

Видински има 6 фирми. Живее в кв. “Горна махала” в Дупница. Собственик е на магазини, кафене, складове. В последните 5 месеца освен президент на “Марек” Видински е и старши треньор на клуба. Отборът е на последно място във втора дивизия. От следващия сезон няма да е професионален клуб.

Видински обясни преди време, че не иска да купува и продава мачове и затова клубът е стигнал дъното. С отпадането от професионалния футбол няма да получава и общинската субсидия от 180 хил. лв. През миналата година общината подписа и тристранен договор с популярен букмейкър, който стана спонсор на “Марек”. Договорена беше сумата от 360 000 лв. за срок от 5 години, което е 72 000 лв. на година, или по 6000 лв. на месец. Срещу тези пари общината се съгласи да разреши поставянето на рекламни флагчета и транспаранти в града и на стадиона.

Видински застана начело на “Марек” на 1 юли 2019 г. след оставката на предишния президент Борис Паризов. По това време бизнесменът бе старши треньор на клуба. Още в първия си сезон като президент той върна тима във Втора професионална футболна лига. По време на управлението му в отбора бяха наложени много местни момчета, в състава личат имената на 12 играчи, които са родом от Дупница.

Засега не е ясно дали Видински ще се оттегли като треньор, президент, или и двете заради ареста.