Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Настимир Ананиев КАДЪР: БНТ
Настимир Ананиев КАДЪР: БНТ

ГЕРБ и ДПС могат да се явят заедно на изборите. Аз мисля, че направо са се взели, затова може да се явят заедно.

Това предложи депутатът от ПП-ДБ Настимир Ананиев в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

Народното събрание е законодателен орган, то гласува правила и не може самият председател да не ги спазва. Гласувахме оставка на шефа на НЗОК, а той я беше оттеглил. Как може да гласуваш нещо, което го няма? Това няма общо нищо с мъст, отмъщение. Въпросът е за грубото погазване на правилата. Ако прочетете, мотивите ни са детайлни, конкретни и точни, коментира той за това защо са свалили Росен Желязков като шеф на парламента в четвъртък.

Имаме Пеевски в парламента, няма да се учудя ГЕРБ да сложат Владислав Горанов за водач на листите има, а БСП - Румен Овчаров, продължи той.

ГЕРБ държат повечето партии, затова ПП-ДБ е алтернативата и искаме хората да видят за какво се борим. Нашите усилия са стандартът в България да бъде повишен, а това става, когато парите стигат до хората по правилния начин, каза Ананиев.

ЦИК е дала 26 председатели на регионални избирателни комисии да са на ГЕРБ, един е за ПП-ДБ. Ние имаме разлика от 6 депутати с тях, а имаме едва един председател. Дори БСП, които имат по-малко депутати от нас, имат трима председатели, разказа още Ананиев. Затова и допусна, че комисията не е независим орган, както трябва да е.

Запитан ще бъде ли Живко Коцев в листите им, отвърна: Не знам да има такова нещо. Аз ще съм в листите за европейски и български депутати.