Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ким Филби надигра Хитлер, не допусна Сталин да превземе Европа Ким Филби СНИМКА: БРИТИШ ПАТЕ, снимката е от книгата "Истината за Ким Филби: Конспирацията "Ротшилд".

В цял свят този януари се честват 110 години от рождението на Шпионина - енигма

Той се отвращава от Фюрера и Висарионович, но работи с тях, за да ги скара

Този януари в цял свят се честват 110 години от рождението на Шпионина на ХХ век Ким Филби. Човек-енигма, който дълго време бе истинска загадка за изследователите.

По време на Втората световна война той и приятелите му с риск за живота си провеждат брилянтни операции, за да ускорят победата над Хитлер. Оттогава досега Филби е една голяма загадка, тъй като приживе подава жокери, които да объркат публиката още повече. А те са много. Наистина ли е бил лоялен към Москва, или само е

играел ролята

на такъв, за да манипулира по-лесно Кремъл и КГБ? Защо толкова години е предан към съветското разузнаване, когато знае, че то ликвидира един след друг ръководителите му? Защо именно КГБ го предава и с това прекратява кариерата му – точно когато Филби е един от кандидатите за шеф на МИ6? Защо Филби се е правел на лоялен към Москва, съсипала по брутален начин комунистическата идея, в която той искрено вярвал? Защо той, приятелят му Виктор Ротшилд и групата около тях са манипулирали едновременно всички водещи политици в Европа и САЩ и разузнаванията им – от Хитлер и Сталин до Чърчил, Рузвелт, Труман и цяла поредица британски премиери и министри? Всички тези отговори ще откриете в книгата на издателство „Труд” „Истината за Ким Филби: Конспирацията „Ротшилд”. С документи и свидетелства от първо лице от много хора, които лично са познавали Шпионина на ХХ век. Разследването е резултат от 4-годишно проучване на разсекретени и неизвестни досега документи в Британския архив за дейността на Ким Филби. Тези материали, заедно със

спомените

на неговите ученици и съпругата му, интервюирани специално за книгата, както и разказите на хора, които са го познавали, разкриват един абсолютно непознат Филби. Човек, нямащ нищо общо с този, който е искал да си мислим, че е. Вероятно защото кредото му е, че врагът не бива да се улеснява, като му се подава дори минимум информация.

Учениците му и покойната му вече съпруга Руфина Пухова с разказите си пресъздават един нов образ на Филби, който разбива всички досегашни клишета. Човек, организирал сложна, многопластова партия шах на световно ниво, където суперинтелектът и мисленето с десетина хода напред са задължителни.

Разбира се, той наследява всичко това от учителя си – неговия баща, известния арабист Джак Филби, който също като сина си е манипулирал руското, английското и американското разузнаване, сочат новоразсекретените документи на Британския архив, публикувани в книгата. От тях става ясно, че и таткото е бил член на влиятелна глобална група, която се е борела за нов световен ред, като е преследвала и конкретни политически

и бизнесцели

Бащата на Филби е бил приятел с Уинстън Чърчил, с бъдещия легендарен шеф на ЦРУ Алън Дълес, с американския президент Франклин Д. Рузвелт, с краля на Саудитска Арабия, чийто първи съветник е до смъртта му, бил е на ти с британския и американския бизнеселит като шеф на най-голямата американско-арабска петролна компания.

Всички тези контакти на бащата са наследени от Ким Филби, който твърде млад е приет за член на споменатата глобална група. Неслучайно приятелите му в Кеймбридж и Оксфорд са второто поколение на това аристократично тайно общество - петзвездни млади джентълмени, чийто

суперинтелект определено надминава този на Сталин, Хитлер, Чърчил, Рузвелт, Труман, на лидерите на Близкия изток, на шефовете на МИ5, МИ6, ЦРУ и ФБР.

Всички те в един момент попадат в изкусните паяжини, изплетени от Групата около Филби, Виктор Ротшилд и приятелите им от Кеймбридж и Оксфорд.

Книгата разкрива неизвестни досега доказателства, че това общество е много по-голямо и по-влиятелно от популярната „Кеймбриджка петорка“. То не е сбор от твърдолинейни комунисти, а от 20-годишни младежи идеалисти, убедени, че правителствата в Европа водят света към гибел.

По това време все още не е забравен кошмарът на Първата световна война, а държавите вече се подготвят за нова, още по–кръвопролитна.

След като не могат да я предотвратят, приятелите от Оксфорд и Кеймбридж правят всичко възможно да я съкратят, като години наред манипулират правителства и водещи политици по цял свят. За тази цел членовете на Групата изграждат

тайна мрежа

за дезинформация на шпионски централи като МИ5, МИ6, съветското разузнаване, ЦРУ и ФБР.

Каква е стратегията на Филби и приятелите му, четете тук.