Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Динко Вълев. Снимка: Архив
Динко Вълев. Снимка: Архив

Окръжната прокуратура в Ямбол е повдигнала обвинение на Господин Вълев от Ямбол, по-известен като Динко, ловецът на бежанци, съобщиха току-що от Апелативната прокуратура - Бургас.

Вълев е обвинен като лидер на групата и предстои, след като бъде изписан от болница в Бургас, където се намира в момента, да бъде задържан и привлечен като обвиняем.

Както "24 часа" пръв съобщи, други двама, разследвани за участие в ОПГ-то, вече са привлечени като обвиняеми и с наложена мярка задържане под стража. По данни на прокуратурата престъпната група, ръководена от Вълев, е действала от октомври 2021 година до този април. Има данни, че са били изнудвани собственици на тирове, претърпели катастрофи или други произшествия, като първоначално фирмата на Вълев за репатрация на камиони  е искала една сума, но в последствие ги е рекетирала за по-голяма.

По делото има данни за един потърпевш, от когото е взета солидна сума пари и за още няколко, които са били изнудвани от групата, но престъплението е останало недовършено, коментират разследващи. По време на изнудванията разбитата престъпна група е използвала закани за саморазправа и дори заплахи за живота им.