Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Групата "Мъмфорд енд сънс" оповести, че ще тръгне на "единствено по рода си" световно турне, което включва 60 концерта, съобщи Контактмюзик, цитирана от БТА. 

Турнето на изпълнителите на хита "Guiding Light" ще започне с концерт в Дъблин на 16 ноември, когато излиза новият им албум "Delta". То ще продължи на територията на Великобритания до 2 декември, когато първата му част ще приключи с шоу в Ливърпул.

След това бандата ще замине за Северна Америка, където ще изнесе 5 концерта преди Коледа. През януари следващата година са планирани шоута в Нова Зеландия и Австралия, а след това бандата ще се върне в САЩ и Канада за допълнителни концерти между 27 февруари и 31 март.

След тях е предвидена близо 4-седмична пауза, преди турнето да приключи с 15 концерта в Европа. Първият от тях ще е в Барселона на 27 април, а последният - в Стокхолм на 21 май.

Групата "Мъмфорд енд сънс", която включва Маркъс Мъмфорд, Уинстън Маршал, Бен Лъвет и Тед Дуейн, намекна, че ще добави още концерти в "амбициозното" си турне.