Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бойко Рашков СНИМКА: Велислав Николов
Бойко Рашков СНИМКА: Велислав Николов

Петър Петров - Еврото и Мартин Божанов - Нотариуса са имали връзки в изпълнителната власт, твърди депутатът

ГЕРБ и ДПС се страхуват от крайния резултат от комисията в парламента и затова се опитват да саботират заседанията - това обясни в кулоарите на парламента бившият вътрешен министър Бойко Рашков.

"В последната седмица виждаме опит на ДПС и ГЕРБ да саботират дейността на временната комисия за изследване на случая с Нотариуса, който е публично известен. Причините за това са вече доста изкристализирани, ясни са и те се дължат на обстоятелството, че се събраха доста факти, изясниха се достатъчно много обстоятелства, които обективно и логично доведоха до разширяване на предмета на изследването", каза Рашков.

Вчера депутатите спориха има ли кворум комисията, като някои от тях напуснаха още в началото на заседанието. Хамид Хамид от ДПС дори предупреди, че ще иска смяната на шефа на комисията Никола Минчев.

"Фактите насочват към по-високи нива от това, което са заемали Божанов и един негов съратник, ако мога по-общо да се изразя, Петър Велков Петров, известен като Еврото, т.е връзката между тях двамата, която не личеше в началото, все по-ярко се проявява и от там ние ще стигнем най-вероятно, ако имаме това време, и до доста по-високи нива на влияние включително и в политическите среди. Ето защо и отсъствието на ГЕРБ във вчерашното заседание, както и на ДПС, явяването само за няколко минути на двама техни представители с обструкции има или няма кворум и може или не може да заседава комисията водят до този извод, който е логичен и разбираем за всеки - те се страхуват от крайния резултат, до който може да стигне комисията в изслушването на хората", посочи той.

Рашков разказа, че хора са се свързали с комисията с искането да бъдат изслушани също.

"Имаме доста заявки за включване на различни граждани, включително юристи и адвокати, за изслушване в комисията, които ще дадат много по-широка светлина във връзка с дейността за влияние в съдебната и политическата власт, включително и в изпълнителната власт на тези две лица", каза Рашков.

"Има основания да приема, че такива връзки между тези две лица - Мартин Божанов - Нотариуса и Петър Велков Петров - Еврото, че са били във връзка на високи политически нива с представители на високи постове в изпълнителната власт, което им е позволявало да получават директна информация срещу кои лица се водят досъдебни производства, проверки в данъчна или друга сфера и по такъв начин те са били ориентирани и са се насочвали към граждани, засегнати от тези държавни органи", обясни депутатът.

"Има изказване на г-н Пеевски, което е характеризирал в една много особена светлина какви са възможностите на Петър Велков Петров, което подсказва познанство, включително бих казал и взаимодействие", каза още той.

На въпрос дали връзките им са били в кабинета на Бойко Борисов той отговори: "Не само на Борисов".