Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Красимира Трифонова и Владимир Бунтилов от Руската църква в Тайланд на прием по случай деня на народните будители в Банкок през 2008 г.
Красимира Трифонова и Владимир Бунтилов от Руската църква в Тайланд на прием по случай деня на народните будители в Банкок през 2008 г.

54-годишната Красимира Трифонова, обвинена, че е удушила зетя си Пейо Пеев в София, ще бъде отстранена от работа в Министерството на външните работи. Това обясниха от ведомството на запитване на “24 часа”.

“МВнР е информирано  за случай на служител, срещу когото има образувано наказателно производство. Предприети са действия за отстраняване на служителя от системата на МВнР. Оказва се необходимото съдействие на разследващите органи по случая”, казват от министерството.

Както “24 часа” писа, Трифонова е дипломат с над 30 години стаж. През 2008 г. тя работи като консул на България в Тайланд. Покрай това ѝ назначение същата година избухва скандал, след като тя подава сигнал срещу новодошлия тогава посланик Камен Величков за сексуален тормоз. Първо по случая е изпратена проверка от Външно, а накрая посолството е закрито. Трифонова подава жалба срещу Величков и в Комисията за защита от дискриминация, но КЗК не намира никакви доказателства.

Служители от посолство пък разказват, че на Трифонова хич не й харесало да има началник и затова се опитвала да изгони Величков.