Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Източник: Pixabay
Източник: Pixabay

 На 23-ти юни от 19:00ч. българско време в Санкт Петербург един срещу друг излизат съставите на Швеция и Полша в битка помежду си. Представянето и на двата тима до момента никак не е блестящо, като „тре кронур“ имат един-единствен отбелязан гол и то от дузпа, чрез който обаче събират актив от 4т. „Дружина полска“ изненадващо за мнозина експерти, занимаващи се с прогнози за футболни мачове, загуби първата си среща със Словакия, но пък обнадеждаващото е, че успя да изкопчи точка срещу супер-фаворита в тази група в лицето на Испания.

Преди изиграването на последните двубои в група „E” ситуацията във временното класиране изглежда незакономерна – Швеция е на първо място с 4т., Словакия е на втора позиция с 3т, следва „ла фурия роха“ с актив от 2т. и на последната позиция е Полша с 1т. Другото любопитно нещо, което бихме могли да извлечем на фона на развитието до момента е, че и четирите отбора не могат да бележат, но също и не допускат голове. Единствената по-резултатна среща бе загубата на Полша от Словакия с 1:2. Липсата на зрелище и дефанзивният футбол властват до момента. Дали шоуто и головете не са оставени за последния кръг? Предстои да видим!

В сблъсъците един срещу друг до момента Швеция има ярко превъзходство над Полша, като при изиграни 25 мача „тре кронур“ са постигнали 14 победи, 4 равни резултата и 8 са завършвали в полза на „дружина полска“. Болшинството от тези двубои обаче са изиграни преди доста години, което не може да служи за стабилен ориентир на моментното състояние.

 Швеция ще излезе с традиционното 4-4-2, като на врата се очаква да застане Робин Олсен; пред него в защита: Людвиг Аугустинсон, Маркус Даниелсон, Виктор Линдельоф и Микаел Лустиг; в халфовата линия: Емил Форсберг, Кристофер Олсон, Албин Екдал и Себастиян Ларсон; в атака – Маркус Берг и Александър Исак.

Полша залага на една идея по-атакуващото 3-5-2, с надеждата това да им донесе повече владеене на топката и по този начин да изненадат съперника. На вратата за „дружина полска“ застава стража Войчех Шченсни; пред него в защита: Бартош Берешински, Камил Глик и Ян Беднарек; халфове: Камил Йозвяк, Пьотър Желински, Гжегож Криховяк, Матеуш Клих и Тимотеуш Пухач; в атака: Карол Швидерски и Роберт Левандовски.

Двата отбора по принцип не могат да се похвалят с изключително резултатна и зрелищна игра. На фона на важността на самата среща е и трудно да я очакваме. По-скоро и Швеция и Полша ще излязат предпазливо, като определено момчетата на Пауло Соуса ще бъдат тези, които ще търсят нещо повече от мача, заради по-неблагоприятната позиция във временното класиране, в която се намират. Представяме си едно малко по-вяло и навярно безрезултатно първо полувреме и ако има нещо да се случва, то ще стане през втората част. Предлагаме ви прогноза със среден размер на коефициента около 2.50, която не предвижда нито едно попадение през началните 45 мин.

Прогноза за мача:  Швеция – Полша – под 0.5 гола за първото полувреме