Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Моллов (на преден план) и Джабаров (зад него) се радват на лукса по време на пътуване в екзотична дестинация.
Моллов (на преден план) и Джабаров (зад него) се радват на лукса по време на пътуване в екзотична дестинация.

Трима души остават за постоянно в ареста от групата, задържана за финансови измами чрез обещания за инвестиции. Съдия Цветан Колев от спецсъда задържа под стража Кирил Джабаров, Йордан Моллов и Мая Господинова, а други трима обвинени като членове на групата - Светла Цонева, Ивайло Асенов и Фердинанд Николов, ще са под домашен арест и с електронни гривни.

Джабаров и Моллов са обвинени като лидери на бандата. Съдия Колев посочи, че дружествата им не са имали лиценз за финансово брокерство. Да се извършва такава дейност без официално разрешение от Комисията по финансов обзор е престъпление дори при най-добри намерения, отбеляза той.

Съдия Колев обясни, че двамата често пътуват в чужбина, разполагат с много пари и се предполага, че имат контакти извън страната, затова имало риск, ако са на свобода, да се укрият извън страната, както вече се е случвало с други обвиняеми. Има много данни за извършване на престъпленията от страна на Моллов, Джабаров и Господинова, посочи магистратът и ги остави в ареста. 

Причината е, че можело да повлияят на свидетели или да унищожат доказателства. Данни за извършени престъпления има и за другите трима, но в по-малка степен, затова те ще са под домашен арест и с електронни гривни.

Решението на съда не е окончателно. Ако задържаните обжалват, делото за мярката и неотклонение ще се гледа на 6 април в Апелативния спецсъд.