Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тихомир Стойчев, бивш директор на Централната служба за борба с организираната престъпност КАДЪР: Би Ти Ви
Тихомир Стойчев, бивш директор на Централната служба за борба с организираната престъпност КАДЪР: Би Ти Ви

Акцията срещу шпионажа в полза на Русия е повече от безпрецедентна. Българските служби в последните години имат големи приноси да възпират дейността на руските служби. Това коментира по повод акцията на ДАНС и прокуратурата и ареста на руски шпиони у нас Тихомир Стойчев, бивш директор на Централната служба за борба с организираната престъпност.

Според него обаче в миналото Министерството на външните работи и службите са действали по-професионално в такива случаи.

„Какъв шпионаж правиш, без да са документирани връзките ти с други на територията на България. Сега не знаем това”, коментира Стойчев.

Той обаче изрази съмнение спрямо възрастта на резидента.

„Учудвам се, че онзи, който наричат резидент, е на доста напреднала възраст и че може да бъде толкова активен, да търси толкова хора и да разширява тази резидентна група”, каза той пред Би Ти Ви.

Според Стойчев при сегашната операция е заловена една малка група, а по върховете има много повече и по-интересни хора.

„Големият български разузнавач през последните години – Димо Гяуров, каза нещо такова и мисля, че е прав частично, че е реализирана една малка група, а по върховете има много повече и по-интересни хора”, каза Стойчев.

Той изрази съмнение и дали, след като тези хора са вършели посегателства, които се следят от 6 месеца, не са спрени много рано.