Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Хали Бери. СНИМКА: ИНСТАГРАМ @/halleberry
Хали Бери. СНИМКА: ИНСТАГРАМ @/halleberry

57-годишната актриса се превърна в активист за правата на жените в менопауза

Чисто гола на балкон кацна в инстаграм холивудската звезда Хали Бери. Пикантната снимка публикува не папарак, а гаджето на актрисата Ван Хънт. Музикантът написа, че с необичайния кадър иска да честити на любимата си Деня на майката. На нестандартния му поздрав 57-годишната красавица отвърна с топли думи към неговата майка и обща снимка на двамата, когато Ван е малко дете.

Голата снимка на Хали Бери бе пусната в мрежата от нейния мъж. СНИМКА: ИНСТАГРАМ @/vanhunt
Голата снимка на Хали Бери бе пусната в мрежата от нейния мъж. СНИМКА: ИНСТАГРАМ @/vanhunt

След три брака и развода Хали Бери започва да излиза с Хънт през 2020-а. Две години по-късно вече открито заговори, че Ван е любовта на живота ѝ. “Наистина вярвам, че намерих своя човек. Синът ми Масео сам направи малка церемония по обвързване за нас на задната седалка на колата. Мисля, че той най-накрая ме видя щастлива и това подейства заразително на всички ни. Аз плаках, Ван се бореше със сълзите си. Дори Масео знаеше, че е казал нещо трогателно”, споделя Хали Бери.

Връзката им процъфтява по време на пандемията. Първоначално е онлайн, а след това заживяват заедно. Носителката на “Оскар” информира милионите си последователи в социалните мрежи, че с Ван Хънт са двойка, пускайки снимка, на която е с тениска с неговото име. По-късно публикува и техни общи фотографии от съвместния им щастлив живот, а също и първата си гола снимка от балкон. На нея тя е с чаша вино и зад цветя, но въпреки това може да се види достатъчно от перфектното ѝ тяло. На друга фотография е закрила голите си гърди с ръце, докато седи на пода с бял панталон.

“Любовта към себе си никога не е егоистична”,

гласеше надписът под това изображение на звездата.

На 57 г. тя продължава да очарова с младежкия си вид. Твърди, че го дължи на строга диета и тренировки, които започва да прави, след като изпада в кома за седмица. Докато работи по сериала “Живи кукли”, припада на снимачната площадка. Тогава е само на 22 г. Откарана е веднага в болница. Когато се събужда в реанимация, разбира, че страда от диабет тип 1.

“Уплаших се до смърт, защото ми казаха, че може да ослепея и да загубя краката си, ако не спазвам определена диета и не приемам инсулин до края на живота си”, спомня си актрисата. След като преодолява първоначалния шок, си дава дума, че ще успее да се научи да живее с болестта и няма да ѝ позволи да попречи на стартиращата ѝ кариера. С много хъс и желязна воля успява. Прави серия от запомнящи се роли, включително като вихрено момиче на Джеймс Бонд. Става първата чернокожа жена, отличена с “Оскар” за най-добра актриса за участието си във филма “Балът на чудовищата”. Печели и други престижни кинонагради като “Златен глобус” и “Еми”. Превръща се в една от най-добре платените звезди на Холивуд с богатство от 100 млн. долара.

Личният ѝ живот обаче не протича толкова гладко. Между 1993 и 1997 г. е омъжена за бейзболния играч Дейвид Джастис. След години признава, че е била толкова депресирана

в края на този брак, че е обмисляла да се самоубие

Вторият ѝ опит за семейство е с музиканта Ерик Беней, с когото осиновяват дъщеря Индия. Той също продължава само четири години. Развеждат се, след като се разбира за множество негови изневери. Малко след раздялата им Хали Бери заживява с модела Габриел Орби. Любовният им романс трае пет години, през които актрисата ражда дъщеря им Нала. След като и той приключва, актрисата започва да се среща с френския си колега Оливие Мартинес. Сгодяват се през 2012 г., а на следващата година на бял свят се появява техният син Масео. И това семейно щастие не продължава дълго. Разделят се през 2016 г., но бракоразводното им дело се точи близо 7 г., тъй като не могат да се разберат за родителските права. В крайна сметка се споразумяват за съвместно попечителство, като споделят и финансовите разходи по издръжката на детето.

В живота на Хали Бери по това време вече е влязъл музикантът Ван Хънт. По думите ѝ точно той ѝ е помагал да осъзнае правилно ролята си на майка. Научил я, че първо трябва да обича себе си, за да може да дава любов на другите. “Много по-добра майка съм сега, отколкото щях да бъда, ако бях останала в романтична връзка, която не беше за мен и не ме караше да се чувствам по правилния начин”, признава актрисата.

През последните месеци тя се превърна в лице на мощна кампания в САЩ в подкрепа на жените в менопауза. Група американски сенатори внесоха законопроект за отпускане на десетки милиони долари за изследвания.

“Менопаузата трябва да престане да бъде източник на срам

Трябва да може да говорим открито за тази напълно нормална част от живота ни”, заяви холивудската звезда при представяне на законопроекта. Тя разказа как самата е преминала през този период. Първоначално си мислела, че няма да се сблъска с най-ужасните признаци на менопаузата, защото спортува редовно и се храни здравословно. Започнала обаче да изпитва пронизващи болки във влагалището по време на секс. Когато потърсила медицинска помощ, на лекаря му било неудобно да спомене думата менопауза от страх да не я обиди. Затова холивудската звезда решава да използва своята популярност и да го прави.

По същия начин преди години тя повдигна завесата и върху травмите от домашно насилие. Разкрива как баща ѝ системно е пребивал майка ѝ. Ритал я надолу по стълбите и я удрял с бутилка в главата, преди да напусне семейството, когато Хали е само на четири години, и никога повече да не я потърси.

“Нетфликс” отказа да пусне филм с нейно участие

Хали Бери претърпя провал с последния филм, в който участва. Лентата със заглавие The Mothership не бе излъчена от “Нетфликс” в началото на тази година, каквато бе уговорката между нейните създатели и стрийминг платформата.

Става въпрос за научнофантастичен филм, на който актрисата е и съпродуцент. Твърди се, че снимките му са приключили още през 2021 г. В него Хали Бери играе Сара Морс - жена, чийто съпруг мистериозно изчезва от фермата им. Година по-късно е открит странен, извънземен обект под дома им. Сара и децата ѝ се впускат в надпревара да го открият. Според американски медии забавяния в постпродукцията са причина “Нетфликс” да откаже да го излъчи.

Бери си партнира с платформата от няколко години, като дебютира и като режисьор в нея с драмата Bruised през 2020-а. Тя не коментира спирането на най-новия ѝ филм, нито пък “Нетфликс” го направи, въпреки че първоначално шумно рекламираше проекта на носителката на “Оскар”.