Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Георги бе убит на 2 юни 2015 г.
Георги бе убит на 2 юни 2015 г.

"Към момента не желая да коментирам каквото и да било. Не е краят." С тези думи след многозначително и изпълнено с болка мълчание гаджето на убития в Борисовата градина Георги Игнатов - Лора Крашевска, коментира днешното решение на съда да оправдае Йоан Матев.

Именно Лора посочи на МВР Йоан като самотния бегач от клипа, разпространен от МВР. Тя го научила от съученичка на Матев в частното училище "Езиков свят" и го съобщила в полицията. Още преди това Крашевска била разпитвана по делото, тъй като Георги чакал именно нея на 2 юни 2015 г., когато бе убит. Веднага след намушкването й се обадил и казал "Наръгаха ме".

Преди да каже, че не е краят, вероятно визирайки, че има още 2 инстанции, Крашевска само повраряше "Не желая коментар", макар репортер на "24 часа" да и зададе над 10 въпроса. Едва при споменаването на факта, че именно тя е подала сигнала, че Матев е самотният бегач, Крашевска си позволи втората дума с тих глас и след дълго мълчание.

Самият състав днес не бе категоричен в невинноста на Матев. Съдията Руси Алексиев и един съдебен заседател са били с особено мнение, но други двама заседатели и младшият съдия Андрей Георгиев гласуваха, че те са невинни.