Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Андрей Луканов е притиснат от САЩ да даде тайните на научно-техническото разузнаване, но той прехвърля топката към президента Желю Желев.
Андрей Луканов е притиснат от САЩ да даде тайните на научно-техническото разузнаване, но той прехвърля топката към президента Желю Желев.

САЩ искат на всяка цена да разберат как у нас са трансферирани западни технологии

Каква е съдбата на хората, работили във външнотърговските фирми? Те са изгонени. Част от тях търсят работа в чужбина, защото знаят, че тук в новата ситуация може да имат проблеми. Особено ако новата власт предаде информация за това какво са правили зад граница. Други остават, защото децата им все още учат.
Трети продължават бизнеса, а други започват като търговски представители на чужди фирми.
Разбира се, поддържат контакт помежду си, защото се познават. Помагат си в бизнеса.

САЩ искат на всяка цена да разберат как у нас са трансферирани западни технологии. Настояват пред Андрей Луканов да им предаде цялата документация на научно-техническото разузнаване. В крайна сметка тя е предадена на президента Желю Желев. Дали той е предал данните на американското Министерство на правосъдието не е ясно. Въпросът е, че всички работещи във външнотърговските дружества са се почувствали застрашени и в тази изпълнена с напрежение ситуация милионите в тези фирми изчезват.