Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Всички обичаме да излъчваме приятен, привлекателен аромат. Но случвало ли ви се е да “предозирате” с парфюма си? Усещането за тежест, което може да доведе дори до главоболие, определено не е приятно за вас, нито за околните. Този ефект се дължи не само на многократните впръсквания, но и на съдържанието на алкохол в продуктите като тоалетна и парфюмна вода.

Напоследък, парфюмните масла, като тези тук: https://makeup.bg/categorys/3/, предизвикват все по-голям интерес. Те са лесни за употреба и можете да ги наслоявате (което играе важна рола за дълготрайно ухание през зимните месеци). Що се отнася до всички с лесно дразнима кожа - този продукт е истинско спасение за тях, поради липсата на алкохол. Формулата на парфюмните масла се базира на по-малко, но по-ароматни и естествени компоненти, докато тази на парфюмните и тоалетни води включва множество химични добавки, които могат да доведат до чувствителност. Повечето продукти, на маслена основа, дори имат положителен ефект върху сухата кожа, тъй като хидратират и елиминират неприятното усещане за стягане.

Има ли разлика в дълготрайността?

Парфюмните масла са по-концентрирани и се задържат за по-дълго върху кожата, тъй като не съдържат химикали, които я изсушават. Дехидратираният епидермис трудно задържа ароматите, така че когато използвате парфюмно масло, помагате на уханието да се запази за по-дълго. Маслата са пряко обвързани с температурата на тялото, благодарение на която, ароматът се развива и усещането му може да продължи през целия ден.

За кого са подходящи парфюмните масла?

Те са точният избор, когато търсите деликатен и интимен аромат. Усещат се само от тези, които са близо до вас. Именно затова този продукт е чудесна опция за хора с професии като лекар или медицинска сестра, където силните ухания не са желателни.

Ароматът развива ли се различно върху кожата?

Парфюмите, поради наличието на спирт, имат тенденция да се развиват постепенно, преминавайки през всички връхни, средни и базови нотки. Те осигуряват цялостно ароматно приключение, докато уханието при парфюмните масла се развива много бързо върху кожата, разкривайки директно основните си нюанси.

Има ли разлика в цената?

Да. Парфюмните масла често са на по-достъпни цени, тъй като се срещат в по-малки опаковки (обичайно в рол он шишенца). Това ги прави лесни за употреба навън и при пътуване, позволявайки ви да подновите уханието по всяко време на деня. При тоалетните и парфюмни води се набляга на интригуваща визия и плътни стъклени шишета, което води до увеличение на цената.