Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Спецоперация срещу битовата престъпност в Русенско СНИМКИ: ОД на МВР Русе
Спецоперация срещу битовата престъпност в Русенско СНИМКИ: ОД на МВР Русе

Специализирана полицейска операция срещу битовата престъпност се извършва днес в района на град Сеново, област Русе. В акцията, която е под ръководството на Окръжната прокуратура, участват служители на областната дирекция на МВР и на жандармерията. Това съобщиха от полицията в Русе.

По време на операцията се извършват проверки за незаконна сеч, за управление на превозни средства от неправоспособни шофьори и такива, употребили алкохол и наркотици. Следи се също за нарушения на акцизните режими, извършват се дейности с цел превенция на престъпността.

При операцията, на изградените контролно-пропускателни пунктове на входовете и изходите на Сеново, са проверени 71 моторни превозни средства и 107 души. За нарушения на Закона за движение по пътищата са съставени четири акта и са наложени четири глоби по фиш. Заловен е и шофьор да управлява автомобил с прекратена регистрация.

При проверка в осем имота е установено съхраняване на дървен материал от незаконна сеч, открит е и около половин килограм тютюн без акцизен бандерол. Полицаите са иззели също 18 монети с културно-историческа стойност, като според първоначалните данни те са средновековни и антични.

Извършени са проверки и в търговски обекти, но нарушения не са установени.