Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Архив
Снимка: Архив

Районна прокуратура-Свиленград привлече като обвиняеми и задържа трима турски граждани за незаконно превеждане през границата на страната на чужденци, съобщиха от държавното обвинение. М.И /46 г./, Е.Г. /31 г./, и Т.Й., /29 г./ са били уличени за трафика през ГКПП Капитан Андреево - шосе от Република Турция у нас на трима иракски граждани, сред тях и малолетно дете.

Според прокуратурата до момента е установено, че в Истанбул, Република Турция, тримата иракски граждани - двама съпрузи и малолетната им дъщеря на 13 години, се качили в автобус с турска регистрация по линията Истанбул - Букурещ.

Водач на автобуса бил обвиняемият М.И., а като обслужващ персонал с него пътували и обвиняемите Е.Г. и Т.Й.. Преди турския граничен пункт иракските граждани били укрити от тримата обвиняеми в специален тайник във вътрешната част на автобуса до задната врата.

На ГКПП Капитан Андреево след преминаването на турския граничен пункт била извършена паспортна проверка на пътуващите, след което автобусът бил изпратен за допълнителна инспекция в гаража на митницата. През това време укритите лица излезли от тайника, а служител на "Гранична полиция" установил тримата иракски граждани.

Под ръководството на Районна прокуратура-Свиленград се извършват активни действия по разследването, като тримата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, допълват от държавното обвинение.