Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

БОГОМИЛ ГЕРАСИМОВ
БОГОМИЛ ГЕРАСИМОВ

Бившият охранител на Тодор Живков и Людмила Живкова Димитър Мурджев беше признат за виновен по дело за клевета и обида, заведено от бившия ни посланик в Мексико по времето на социализма Богомил Герасимов.

Решението е на Софийския районен съд от вторник. Една от обидите била, че Герасимов пише публикации в медиите, за да изкарва пари, за да издържа шантонерки.

Тепърва предстои бившият посланик да заведе гражданско дело и да претендира и за парично обезщетение. Бившият посланик съди Мурджев, с когото дълги години били приятели, заради твърдения във вестникарска публикация. В нея бившият гард казал, че Герасимов бил обявен за персона нонграта в Мексико. Според посланика това изобщо не било истина. Той изкарал два мандата там и освен това бил носител на най-високото отличие, което се давало на чужденци - ордена “Орел на ацтеките”. За това твърдение съдът не признава Мурджев за виновен. Магистратите са на мнение, че Герасимов трябвало да проявява по-голяма търпимост.

Гардът на Живков обаче е признат за виновен за това, че казал, че бившият посланик уморил жена си. Всъщност Герасимов не живеел със съпругата си от 1990 г. Двамата се разделили, защото не са разбирали. Съпругата му починала преди 2 г.