Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Гробищата в Лом Снимка: Google maps
Гробищата в Лом Снимка: Google maps

Полицаите от Лом разкриха две хлапета, поругали паметния гроб на съпруга на 41- годишна жителка на крайдунавския град.

На 03.02.2019 г. в РУ Лом е получен сигнал от вдовицата, която съобщила, че същия ден при посещение на гроба на покойния й съпруг в централния гробищен парк на гр. Лом установила, че е повредена надгробна плоча и е повален и счупен паметника. По случая е заведена преписка в РУ Лом. При проведените оперативно-издирвателни мероприятия полицейските служители са установили извършителите – две момчета на 12 и 10 г. от крайдунавския град. В присъствие на инспектор от Детска педагогическа стая са снети обяснения. Установено е, че за неопределен период от време двамата заедно с още две 9-годишни момчета от гр. Лом са повредили общо 11 паметни плочи в гробищния парк. Материалите по случая ще бъдат докладвани на Районна прокуратура Лом за вземане на отношение. Работа по случая продължава РУ Лом.

Местните се оплакват, че вандалските прояви вече са станали постоянни. Свалена е и оградата, която отделя гробищния парк от махалата „Стадиона“.

Набезите не секват и на дните за поклонение пред паметта на отишлите си от този свят, на всяка Задушница гладни деца разграбват храната, оставена по гробовете.