Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Иван Тотев и заместникът му Александър Държиков
Иван Тотев и заместникът му Александър Държиков

Поръчват изработка на нови шалове, но за лятото

Откриването на европейската столица на културата в Пловдив бе историческо и ще остане в нас до края на живота ни. Кой какво смята, всичко отива в канала на историята.

Това обяви кметът Иван Тотев на първия брифинг след церемонията, състояла се преди 10 дни. За него откриването е било грандиозно и неповторимо и той още бил под огромна емоция. На въпроса, че прокуратурата не се интересува от история, а от факти Тотев отговори: "Това, че има проверка е добре. Тя работи за изчистване на имоте на фондация "Пловдив 2019". Тези хора отделиха години за подготовката на това събитие".

Според градоначалника всички, които критикували церемонията, били обидени, защото не получили финансиране. "Няма да позволим някой да ни помрачи настроението. Нито един от хулителите не успя да повлияе на настроението им. Нека мине проверката на прокуратурата, пък после тези същите да ми се изказват. Градът не е скапан и пловдивчани се гордеят с него", допълни Тотев. По думите му през откриващия уикенд на 11, 12 и 13 са отчетени рекордни приходи в музеите и Стария град. Само в събота и неделя посетителите били над 10 000, а от продажба на билети са постъпили 12 000 лева. Рекордът държи Природонаучният музей с 7652 лв. от продажба на билети.

"Възложили сме на "Старинен Пловдив" да поръча още шалове за лятото. Те ще са на производствена цена.