Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Частният съдия-изпълнител Тотко Колев, който се разследва от бургаската прокуратура за скандалната продажба на либийския танкер "БАДР", е подсъдим за сделка с апетитен имот в несебърското село Емона, установи проверка на 24 часа.

Делото срещу него дори е насрочено в БОС за 14 януари. Все още обаче не е ясно дали Колев ще се яви, тъй като по неофициална информация той е напуснал страната на 20 декември, м.г., ден преди екипажът на либийския танкер да бъде сменен с нов и да му бъдат променени статутът и името.

Разследването за продажбата на недвижим имот в землището на село Емона е от преди 10 г., но едва сега навлиза в  съдебна фаза. Според обвинителния акт в качеството си на длъжностно лице, с цел да набави имотна облага за взискателя И. И., подсъдимият Колев нарушил служебните си задължения. Той издал постановление от 14 май, 2008 г. за възлагане на недвижим имот на взискателя, без да изпрати писмо до Служба по вписванията в Несебър с искане за налагане на възбрана върху имота.

На 12 февруари извършил опис на имота без да има наложена възбрана към момента, както и без да е извършил проверка за собствеността.

В постановлението за възлагане от 14 май 2008 г. Колев вписал имота - собственост на Община Несебър, като собственост на длъжника Б. Б. От това, според прокуратурата, са нанесени имуществени вреди за 584 955 лв. - пазарната стойност на въпросния имот.