Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кирил Атанасов изчаква под охрана в кулоарите на съда.Снимка:Авторът
Кирил Атанасов изчаква под охрана в кулоарите на съда.Снимка:Авторът

Срещу 5000 лв. Кирил Атанасов излиза от ареста, вече е с по-леко обвинение

Срещу 5000 лв. парична гаранция Бругаският окръжен съд пусна на свобода стерелца от Св.Влас Кирил Атанасов, който през май едва не уби бившата си жена Лиляна Балабанова.

"Не може да гърмиш така по хората. Тръгна да я убиваш ли? Благодари се, че не е умряла! Сега, ако те пусна, да не вземеш да си купиш някоя китайска бомбичка и да гърмиш", попита в залата съдия Захарин Захариев. След като обяви решението си предупреди обвиняемия Атанасов да внимава.

54-годишният стрелец каза само, че съжалява. Прокурор Елгина Чалъмова пък настоя  Кирил Атанасов да остане в ареста, защото имало опасност да извърши ново престъпление срещу пострадалата Балабанова. "Той има постоянен адрес, работа, наложено му е ограничение да напуска страната. Няма основание да се смята, че може да се укрие, но може да извърши друго престъпление", подчерта представителят на държавното обвинение.

В съдебната зала стана ясно, че цели 6 месеца не е била изготвена комплекнса съдебно-балистична експертиза, която да установи дали може да се нанесат фатални травми с оръжието на престъплението. Експертизата  била готова едва в края на октомври, а на 1 ноември обвинението срещу Атанасов е преквалифицирано от опит за убийство в нанасяне на средна телесна повреда. Така, ако бъде признат за виновен,  54-годишният мъж ще лежи в затвора до 6 г.

На 8 май т.г. Кирил Атанасов нахлува с газов сигнален  пистолет в магазин за хранителни стоки в Св.Влас, където работи бившата му съпруга, насочва оръжието към главата й, в областта на ухото, и стреля. После опира дулото в челото си и също се прострелва. Пострадалата бе спасена, но е със сериозни увреждания на сулха. След престой в отделението УНГ в УМБАЛ Бургас Кирил Атанасов бе задържан и прекара 6 месеца в ареста към бургаския затвор. Двамата имат дете, но около година преди инцидента се разделили по настояване на Лили. Пострадалата настоява за нова експертиза, тъй като не е съгласна с повдигнатото по-леко обвинение срещу бившия й мъж.