Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Германската полиция издирва още двама заподозрени във Фрайбург след предполагаемото групово изнасилване на 18-годишна студентка от група мъже, повечето от които сирийци, предаде ДПА, цитирана от БТА.

При разследването са открити следи от ДНК от още двама души, които не са сред осемте, намиращи се в момента под стража във връзка с престъплението, заяви на пресконференция днес във Фрайбург представител на германската криминална полиция.

Останалите следи от ДНК отговарят на мъжете под стража, добави той.

Сред задържаните има седем сирийски граждани на възраст между 19 и 29 години и 25-годишен германски гражданин. Заподозрени са, че са изнасилили 18-годишната в нощта на 13 срещу 14 октомври в шубраци, след като били в един и същ нощен клуб в центъра на града.

Днес полицията заяви, че главният заподозрян е рецидивист: предполага се, че от лятото 22-годишният мъж е извършил три физически посегателства и две сексуални.

Разследван е и за още едно изнасилване заедно с още един от заподозрените, като там се предполага, че има участие и на трето лице, заяви прокуратурата във Фрайбург. Предполага се, че другото изнасилване било извършено в жилището на 22-годишния мъж през последната година.

Трима от заподозрените по случая от този месец имат снимки с оръжие в интернет. Възможно е те да са били близки до милициите Сили за защита на народа или Кюрдската работническа партия. "Не можем да го потвърдим", каза на днешната пресконференция представителят на криминалната полиция. И двете организации са кюрдски. СЗН са активни в Северна Сирия, а забранената ПКК в Турция, и двете са обявени от Анкара за терористични организации.