Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Изневяра ли стои зад жестокото убийство на 24-годишната Дарина и 1-годишната й дъщеря Никол в столичния квартал "Надежда" на 29 октомври. Това е въпросът, който си задават част от приятелите на извършителя на бруталното престъпление Викторио Александров.

На 31 октомври Софийската градска прокуратура му повдигна три обвинения - за две убийства и принуда спрямо таксиметровия шофьор, когото отвлече по време на бягството си. Пред разследващи той обяснил, че не помни нищо, а само как се е разхождал в Северния парк с детето и се е возил в автобуси с него. Пред "168 часа" близки до него казаха, че все още не могат да повярват, че 26-годишният мъж с лека ръка застрелял половинката си, а часове по-късно и детето си.

Нищо в неговото поведение не подсказвало намеренията му да екзекутира Дарина. В работата си Викторио бил спокоен и не влизал в конфликти.

"Ходим на смени по 12 часа - разказа пред "168 часа" Иван Иванов, който е колега на мъжа. Пазим различни обекти тук, в столицата. Всеки си има служебно оръжие, с което трябва да се движи на смяна. Не мога да кажа дали с него е извършил убийството, не съм запознат."

Викторио никога не е изглеждал и угрижен, нито пък е казвал, че има някакви семейни проблеми. Той дори гледал да е изряден и всеки път ходел по-рано да замества колегите си, когато бил на смяна.

"Пред други колеги може и да е споделял нещо, но пред мен - не", спомня си мъжът.

Според негови познати случилото се е станало инцидентно и той е действал в пристъп на гняв, под влияние на силни емоции.

"Ядосал се е за нещо - мислят приятелите му. - Той не пие, нито взема наркотици. Не се кара с никого, даже може да се каже, че е леко плашлив, когато става дума за физическа агресия. Възможно е тя да му е казала някаква лоша новина - като например, че е изневерила, и това да го е накарало да действа по този абсурден начин."

Доскоро Викторио и Дарина живеели заедно в квартал "Надежда", но на 25 октомври се разделили. Седмица преди това празнували първия рожден ден на малката. Събитието е запечатано и на снимка, качена във фейсбук от Дарина. На нея тя изглежда щастлива, прегръща и целува Никол. Ден след раздялата Викторио подал в Пето районно управление сигнал срещу жена си за психически тормоз. Тя от своя страна

повикала

баща си,

който да остане за уикенда в апартамента, защото била уплашена. Според неин близък, на име Ивайло Радев, не стрелецът, а Дарина е подавала жалби за домашно насилие.

Изглежда, предусещала какво ще се случи, но не успяла да го избегне и така малко след 5 часа следобед майка й намерила безжизненото й тяло, проснато на земята в апартамента. От Викторио и детето нямало следа.

По това време той вече пътува в такси, което хваща минути след като бяга от кооперацията след убийството. Камера в сградата запечатва момента, в който тича, държейки в ръце дъщеря си. Като се качва в таксито, мъжът опира пистолета, с който е убил жена си, в главата на шофьора и му казва да тръгва веднага.

"Ако правиш това, което ти казвам, ще живееш", обяснил му стрелецът.

Пътуват в колата в продължение на час, а Викторио няколко пъти променя посоката, до която трябва да стигне. Първо му казва да кара към Ботевград, после в посока магазин "Джъмбо", след това до Богров, където го оставя близо до бензиностанция.

Какво още си спомня таксиметровият шофьор от срещата си с Викторио четете в печатното издание на "168 часа".