Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Викторио и дъщеря му Никол
Викторио и дъщеря му Никол

- Г-н Павлов, как се оказа Викторио Александров в колата ви?

- Спрях в кв. “Хаджи Димитър”, за да си купя цигари, и той се качи с детето на ръце. Поиска да го закарам до “Надежда” 4. Всичко беше нормално. Говорихме си за децата, казах му, че имам внук. Обяснявах му, че го водя на разходки, а той каза, че дъщеря му много обича да се вози на траваи и в рейса.

Каза ми, че ще ми покаже къде да го закарам. Стигнахме до “Надежда” и той ме удари по главата с дулото на пистолета. Той го презареди и каза “Ако правиш това, което ти казвам, ще живееш.” Това бяха точните му думи.

- Какво стана след това?

- Карай на магистрала “Люлин”, ми каза. Искаше да отиде в Благоевград, но му обясних, че нямам винетка. “Ако ни спрат полицаите, ще стане лошо”, му казах и той се съгласи. Тогава реши да го закарам до Богров. Той ми каза, че иска да скочи от мост, а детето да го остави в колата. Аз се опитвах да го успокоя и му обяснявах, че не мога да гледам детето, което по това време почна да плаче, а преди това беше спокойно. Дадох му визитки, чашки, празни бутилки и едно топче, за да се успокои. Обяснявах на мъжа, че е младо момче и каквото и да е станало, може да се оправи. Посъветвах го да преспи.

- Той какво ви каза, след като ви заплаши?

- Той ми обясняваше, че жена му е убила другото им дете и той не може да го преживее. Обяснявах му да си гледа това дете, защото иначе няма да има кой да се грижи за него. Разказвах му как 35 години съм женен, а той не приемаше и обясняваше, че ще се самоубие. През цялото време повтаряше, че обича детето и не иска да му навреди.

Беше ми взел телефоните, а когато се качихме на тангентата, се успокои. “Ето си ти телефоните, няма да ти навредя, ти си мъжкар”, ми каза и ми предложи да запаля цигара. Отказах, защото имаше дете в колата.

- Къде го остави?

- До една бензиностанция в Богров, а той скочи в храстите. 25 лв. беше сметката, 1 час го возих не е плащал, а и не съм му искал пари. Даже предложих аз да му дам, ако няма. През цялото време не знаех, че има убийство и той е търсен за него. Накрая искаше от моя телефон да се обади на някого. Отказах и му обясних, че ако се самоубие на следващия ден полицаите ще търсят мен.

- Кога разбра, че си возил мъж, който е търсен за убийство?

- Чак когато стигнах в София казах на един колега, че съм возил един, дето ме е ударил с пистолет по главата. Той ми обясни, че го издирват за убийството на жена си. Тогава се обадих на приятел полицай, разказах му, а той е звъннал на шефовете си. Те се свързаха с мен, показах им къде съм го оставил, а нататък знаете - вижда униформените и гръмва детето и себе си.

Жалко за детето и за жената, а това момче си съсипа живота.