Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Разкъсаните дрехи на нахапаното момиченце
Разкъсаните дрехи на нахапаното момиченце

Майката търси собственика, проверява бясно ли е кучето

5-класничка от столичното 18-о средно училище “Уилям Гладстон” е била нахапана в областта на кръста от домашно куче по време на междучасие във вторник. Това разказа майка ѝ Нели Русева в социалните мрежи.

Според описанието на свидетели псето било черно, високо, с остра муцуна и с рязана опашка. Собственикът държал кучето на каишка, но то нямало намордник.

Инцидентът станал, когато момиченцето със съученичка отишло до близък магазин да си купи закуска. След като кучето го ухапало, детето продължило да тича към двора, но се свлякло на земята. На помощ се притекли жени от НАП, чийто офис е точно до училището. Собственикът на псето казал “да се оправя” и безцеремонно си тръгнал. Директорката Величка Стойчева веднага била информирана. В 18-о оказали първа помощ на детето, след това то било заведено от майка си в “Пирогов”, където са го шили.

Добре е, още на другия ден беше на училище, но вместо кръста можеше да бъде и вратът ѝ, каза за “24 часа” майката. Според нея най-важното е до 7 дни да разбере дали кучето е ваксинирано и има ли бяс, за да знае дали трябва да бият на дъщеря ѝ 5 противобесни ваксини.

Нели Русева е подала сигнал в 3-о РПУ. Предстоят ѝ разговори с полицаите. Надява се до 1-2 дни кучето да се намери. (24часа)