Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Цигарите, укрити в дървени плоскости, част от контрабанден канал от Русия (Снимки, видео) Окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев обяви, че общата стойност на откритите цигари е 1,8 млн.лв.Снимка:Елена Фотева

Задържаните в София цигари за над 922 000 лв., укрити в дървен материал, както и тези, заловени на бургаското пристанище на 9 август и укрити по идентичен начин, са част от контрабанден канал от Русия, съобщи окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.

Той сподели, че откритите в София цигари са минали през бургаското пристанище като две отделни пратки през юни и юли, също от Русия. Общата стойност на контрабандната стока, заловена в столицата и в Бургас е около 1,8 млн.лв., а получател - едно и също софийско търговско дружество, каза още Георги Чинев.

Магистратът уточни, че под надзора и ръководството на Бургаската окръжна прокуратура е извършено претърсване на пет помещения в район "Кремиковци" в София, при което са открити 122 999 кутии контрабандни цигари с марка "Режина". Действията по делегация са извършени от служители на СДВР и Главна дирекция "Гранична полиция".

Откритите цигари са били укрити в дървен материал, точно като тези, намерени в контейнер на кораб, пристигнал на бургаското пристанище на 1 август.

Както "24 часа" тогава съобщи, 111 312 броя кутии с беларуски бандерол, марка "NZ", били умело прикрити в дървени плоскости. Те имали кухини, в които като в шкафчета били скрити цигарите.

Нелегалната стока е открита по време на митническа проверка на контейнер, който е бил на кораб под либерийски флаг, идващ от Русия. Случаят бе оповестен на съвместен брифинг на прокуратурата и митницата.

"Бургаската окръжна прокуратура ще продължи практиката  по дела с висока обществена опасност и голям медиен интерес да работят екипи от прокурори", коментира Административния ръководител на Окръжна прокуратура Бургас Георги Чинев.

Коментара ()

Вашият коментар