Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Слух, че в кметството в село Славотин има много пари накарал апаши да нахлуят вътре. Взломната кражба станала на 16-ти април. Неизвестен извършител с техническо средство проникнал в сградата на кметството, тършувал за пари и задигнал само няколко вещи. В помещенията е проникнато, като е отключена секретна ключалка на врата и са взломени 3 врати и катинар с помощта на твърд предмет.

„В селото се разнесе новината, че от община Монтана ни отпускат 52 000 лева за ремонт на сградата на кметството и това е актвизирало апашите“, поясни кметът на Славотин Личко Цолов.

Също миналата нощ бандит се промъкнал в сградата на кметството в с. Долна Рикса, не намерил пари и извършил кражба на различни вещи. Криминалистите разкрили същият почерк. В помещенията е проникнато, като отново са взломени 3 врати и катинар с помощта на твърд предмет. Извършителят на деянието и стойността на нанесената щета е в процес на изясняване. Местопроизшествието е посетено от служители на РУ Монтана. И по двата случая са образувани досъдебни производства.