Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Млад мъж се оплакал в полицията в Берковица, че е бит и ограбен. Грабежът станал на 7 -ми април в 3 часа и 15 минути в курорта Вършец. След подадения сигнал на място пристигнала патрулка. Полицаите заварили 29- годишния И.С. П. от Вършец. Същият бил нетрезво състояние, със следи от удари по лицето. С разкъсана долна устна, кръвоизлив на главата и съмнение за избити зъби пострадалият е откаран във Филиала за спешна медицинска помощ Вършец за оказване на лекарска помощ.При прегледа медиците установили, че има и загуба на съзнание и наранявания по пръстите на лявата ръка. Като се свестил младежът разказал, че го били зверски и ограбили. Задигнали му мобилен телефон, личните документи и пари около 200 лева. Заради тежкото му състояние младият мъж е откаран в монтанската болница за последващи изследвания и лечение.

Своевременно по случая е сформирана дежурна оперативна група. Разследващите са открили множество петна от кръв. Извършен е оглед на местопроизшествието. От проведените оперативно- издирвателни мероприятия са установени и разпитани свидетели. Ченгетата разкрили бързо извършителите на грабежа . Това са 21- годишният И.В. С. и непълнолетният му брат К. В. С. на 14 години. Двамата правят пълни самопризнания, не отричат побоя, но твърдят, че вещите били намерили паднали на земята. 115 лева предали на майка си, а мобилният телефон дали на съсед. Впоследствие са върнати с протокол от властите.

С първи действия по разследването, оглед и разпити по случая е образувано досъдебно производство, уточняват от полицейската дирекция в Монтана.