Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

45-годишна безработна жена нападна варненка на спирка и се опита да открадне телефона и чантата й, но бе задържана от случайни минувачи. Тя подписа споразумение с прокуратурата, според което получи условна присъда с 3-годишен изпитателен срок.

Опитът за грабеж е извършен на спирка на градския транспорт, в пиков час привечер, близо до един от варненските МОЛ-ове. К. М. чакала на пейка под заслона на спирката, когато в съседство до нея седнала друга жена, която носела торба с покупки, дамската си чанта и мобилен телефон в другата ръка. Докато жената опитвала да позвъни, безработната изведнъж скочила от пейката и с две ръце започнала да дърпа телефона от ръцете й. Нападнатата дама оказала яростна съпротива и успяла да опази апарата. Тогава агресивната варненка задърпала чантата й. Случайни граждани, които се намирали близо до спирката, се притекли на помощ, хванали крадлата и я задържали до идването на полицията.

45-годишната жена е безработна, с чисто съдебно минало. За извършения опит за грабеж съдът й наложи наказание от 4 месеца лишаване от свобода, изтърпяването на което бе отложено с 3 години изпитателен срок. Постигнатото споразумение не подлежи на обжалване и влиза в сила веднага.