Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Не е от патриотизъм, отборите ще се облажат финансово от влизането на разградчани в Шампионската лига.

Всички в "А" и "Б" група викат мощно "ура" за влизането на "Лудогорец" в Шампионската лига. Разградчани пишат история, след като за втори път намериха място в най-комерсиалния клубен турнир в света.

Трудното май мина, защото каквото и да направят шампионите от тук нататък, никой няма и да си помисли да ги упрекне в нещо. А и дотук спечелените пари са внушителни. С досегашното си представяне "Лудогорец" заработи 14,5 млн. евро, а тепърва ще дойдат приходи от победи и равенства в турнира, телевизионни права, билети и куп други екстри.

Оказва се, че не само шефовете на тима в момента изчисляват колко точно е чистата печалба. За пари от Шампионската лига се облизват и всички останали отбори от първия и втория ешелон на елитния ни футбол. Клубовете не са забравили хубавите времена от предишното участие на "Лудогорец" в Шампионската лига.

Тогава парите също бяха страхотни и дори остана немалка част, която постъпи в БФС според правилника на УЕФА. Тогава от родната футболна централа решиха да раздадат парите в "А" и "Б" група. В по-горното ниво взеха по 50 хил. евро на калпак, а в по-долното по 20 хил.

За "Левски" или "ЦСКА-София" това може и да са малко пари, но за останалите едва кретащи тимчета сумата си е направо супер. Затова и сега всички толкова искрено се радват на чуждия триумф. Но не е от патриотизъм.

Добрите емоции със сигурност няма да напуснат скоро Разград. Босът на шампионите Кирил Домусчиев обаче има нелеката задача да реши дали още сега да се раздели с най-конвертируемия си играч. За Мисиджан вече пристигна оферта от 6,5 млн. евро. Наистина внушителна сума, с 500 хил. повече от това, което платиха "Шалке" за Жуниор Кайсара. Само дето точно сега не е моментът за трансфери, тъй като на отбора му предстои нов поход срещу еврограндовете. Нищо чудно след някой и друг месец Мисиджан да струва двойно повече. От ръководството вече обявиха, че няма да продават освен ако не пристигне наистина космическа оферта.

Но това са бели кахъри на фона на ситуацията в останалите ни елитни клубове. При сегашните успехи на "Лудогорец" не е ясно кога някой отбор отново ще има шанса да се включи в борбата за титлата. В близките 10 години обаче едва ли ще има промяна на върха.