Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кирил Петков КАДЪР: БНТ
Кирил Петков КАДЪР: БНТ

Няма как да има политическа стабилност, да продължи, да има дълголетие този парламент, ако ГЕРБ продължават с плаващите мнозинства. Ние едва ли не да сме като смокинов лист отпред, а те отзад за важните неща за обществото да си ги прокарват с други мнозинства. Това е призив, че по този начин, те вкарват огромен риск в политическата система. Това каза Кирил Петков пред БНТ.

Той коментира и как вчера не бе изслушан правосъдния министър. Вчера Правната комисия не прие дневния ред и излезе в почивка. 14 народни представители гласуваха против, след което Мирослав Иванов от ПП -ДБ поиска почивка. В дневния ред като първа точка беше включено изслушване на правосъдния министър за избора на Борислав Сарафов, а втора - промени в Наказателния кодекс.

"Защо ГЕРБ-СДС използва алтернативни мнозинства, за да блокират важни за обществото неща. В антикорпуционния закон на първо четене беше приет техния, но беше отхвърлен нашият. Пак с мнозинство ГЕРБ- ДПС- Възраждане. В нашия закон ние казвам, че цялото Народно събрание трябва да избере най-добрите председатели, които да оглавяват тази комисия, които да гарантират, че наистина се работи срещу корупцията. В техния закон те искат да се сложи по един член на всяка партия", каза още Петков.