Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мярка за неотклонение "задържане под стража" постанови Окръжният съд в Хасково за германец, издирван за пласиране на дрога.  СНИМКА : Pixabay
Мярка за неотклонение "задържане под стража" постанови Окръжният съд в Хасково за германец, издирван за пласиране на дрога. СНИМКА : Pixabay

Окръжният съд в Хасково наложи постоянна мярка "задържане под стража" на германски гражданин, издирван в родината си за притежание на наркотици с цел продажбата им в големи количества .

Спрямо К. К. (39 г.) има издадена Европейска заповед за арест от Районния съд в Хамбург, Германия, съобщиха от Съдебната палата в Хасково.

Чужденецът е бил задържан на 14 август т.г. при влизането му в България от Турция през ГКПП "Капитан Андреево". В родината си К.К. е обвинен за "извършени от него престъпления, свързани с придобиване на наркотични вещества в големи количества (амфетамин, марихуана, кокаин), с цел да ги реализира с печалба", за което е предвидено лишаване от свобода до 15 години.

Съдът е приел, че К. К. е чужд гражданин, без установено местоживеене в страната, въпреки доброволното му съгласие да бъде екстрадиран в най-кратки срокове, а налаганата мярка ще бъде гаранция за явяването му пред съда в основното производство по екстрадиция.

Решението може да бъде обжалвано или протестирано в Апелативния съд в Пловдив.