Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Иво Сиромахов
Иво Сиромахов

Тодор Миланов днес направи шокиращо изявление в кръчмата. Влезе към десет часа, поръча си обичайното – голяма ракия и лимонада и въздъхна:

- Свършено е с нас.

Тези думи много стреснаха обичайните посетители в „Манхатън“, защото всички познават Тодор Миланов като човек, който не говори празни приказки. Много чете, много се интересува и когато каже нещо, то обикновено е подплатено с факти.

Жеката, Теко Гаванозов и шурето веднага седнаха на неговата маса, за да черпят информация направо от извора.

- До няколко дни ще настъпи световен катаклизъм – каза Тодор Миланов. – Чували ли сте за планетата Нибиру?

Жеката, Теко Гаванозов и шурето си замълчаха. Очевидно не бяха чували, но не искаха да издадат невежеството си.

- Планетата Нибиру се намира точно зад слънцето – продължи Тодор Миланов. – Затова никой не я е виждал. Но в един секретен руски сайт прочетох, че руснаците са разбрали за тая планета от секретни доклади на Сталин. И са изпратили там космонавти. Ама не обикновени космонавти, а космонавти от спецназ. Отишли там и се оказало, че на Нибиру има извънземни, финансирани от Сорос. И тия извънземни почнали веднага да се бият с руснаците. Руснаците изтрепали доста от тях, но в крайна сметка извънземните соросоиди взели няколко заложници. И казали: да дойде Путин тука да преговаряме.

- Е как ще отиде Путин? – попита Теко Гаванозов. – Той си има цяла държава да управлява, кво ще се занимава с некви извънземни?

- Точно това е проблемът – обясни Тодор Миланов. – Извънземните казали: искаме Путин да ни пусне газопровод до Нибиру, иначе ще изтрепем пленниците.

- Как газопровод до Нибиру? Това са много пари - отбеляза Жеката.

- За Русия това са никакви пари – каза Тодор Миланов. – Те са най-богатата държава в света. Та се вдигнал Путин, турил един скафандър, качил се на една ракета и отишъл на Нибиру да преговаря. Ако си спомняте, преди една година беше изчезнал за около седмица и не се появяваше никъде, та в медиите имаше всякакви предположения – че уж бил болен, че му се родило незаконно дете и какви ли не глупости… А истината е, че той през това време е бил на Нибиру.

- Мен туй ко ма бърка? – вметна шурето.

- Стига бе! – възкликна Жеката. – Путин е бил на Нибиру? Тва откъде го знаеш?

- В секретния руски сайт го пише – каза Тодор Миланов. – Отишъл Путин там и извънземните направо се насрали от страх. Щото все пак това е най-могъщият човек на планетата. Ако реши, може да ги изтрепе и окото му няма да мигне.

- Е, що не ги е изтрепал? – попита Теко Гаванозов.

- Щото това са геополитически интереси – обясни Тодор Миланов. – Трябва си дипломация.

- И кво станало, като отишъл там? – попита шурето.

- Е, кво да стане? – каза Тодор Миланов и си запали цигара. - Отишъл там Путин и им казал: дайте да се разберем. Вие пускате пленниците, аз ви пускам газопровод. И ония се вързали. Пуснали пленниците, Путин си ги прибрал и всичко приключило.

- Слава Богу! – въздъхна Жеката и си поръча още една ракия.

- Сега обаче се оказва, че не е приключило – мрачно каза Тодор Миланов. – Извънземните соросоиди чакали Путин да им пусне газопровода и в крайна сметка разбрали, че няма да има газопровод. И сега са казали, че щом е така, до една седмица ще нападнат Земята и ще изтрепят всички.

- Ужас! – изстена Теко Гаванозов. – Ама и нас ли? Ние кво сме им направили?

- Ние нищо не сме им направили, ама ще ни изтрепят за назидание – каза Тодор Миланов. – На Путин нищо няма да му направят, щото той си е построил бункер на две хиляди километра под земята, в самото земно ядро.

- Ни ма бърка – каза шурето.

- Там не е ли много жега, бе? – попита Жеката.

- Жега е, ма си е сложил климатици – обясни Тодор Миланов. - Ти, като имаш много пари, никъде няма да ти е жега.

- Така си е – съгласи се Жеката. – Аз преди шест години турих в хола един климатик САНГ. С две години пълна гаранция и пет години гаранция на компресора. И много добре разхлаждаше така. Навън 40 градуса, вътре поддържа 22-23. Обаче миналата година, точно изтекоха петте години гаранция и компресора гръмна. Та се наложи да дам 630 лева за нов климатик.

- Всички производители на климатици ги програмират така че да се развалят точно след като им изтече гаранцията – обясни Теко Гаванозов. – За да може да си продават боклуците, а ние баламите да им пълним гушите.

- Абе не знам – каза Жеката.

- Та Путин сега си е в бункера, на две хиляди километра под земята – продължи Тодор Миланов. – И не могат да го барнат.

- Е ние сега кво ше правим? – попита Теко Гаванозов.

- За вас не знам, но аз имам план – каза Тодор Миланов. – Имам един много добър приятел – руски генерал. Запознахме се с него по интернет. Казва се Дмитрий Михайлович Супа. Секретен генерал от специалните части. И той ми обясни, че можело да се спася с един специален щит, разработка на КГБ.

- Какъв е тоя щит? – попита Жеката.

- Не мога да ви кажа, щото е секретен – каза Тодор Миланов.

Шурето, Теко Гаванозов и Жеката посърнаха.

- Добре де, айде ще ви кажа - размекна се Тодор Миланов. – Ма все едно не съм ви казал.

Тримата отпиха от ракиите и зачакаха откровението със затаен дъх.

- Вземате един чаршаф и го киснете едно денонощие във винен оцет – каза Тодор Миланов. – После го закачате да съхне върху клоните на дива джанка. Като изсъхне, се увивате с него и намазвате лицето си с руска салата.

- Що с руска салата? – попита Теко Гаванозов.

- Щото разработката е руска – обясни Тодор Миланов. – И след като се увиете с чаршафа и се намажете с руска салата, се затваряте в мазъта и чакате атаката на Нибиру да отмине.

- Това ще помогне ли? – попита Жеката.

- Ми не знам дали ще помогне – каза Тодор Миланов. – Ма па нищо не пречи да опитате.

- Ни ма бърка да пробвам – каза шурето.

*От Иво Сиромахов във фейсбук