Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Детска градина Снимка: Пиксабей
Детска градина Снимка: Пиксабей

Пореден случай на насилие над деца разгневи родители. 

Става дума за заплахи от страни на възпитателките, психически и физически тормоз на децата в яслата, това става ясно от аудиозапис, направен от родителите в 23-а ясла в квартал "Лозенец", съобщава БНТ.

Скандалните записи са от лятото, но сега са станали обществено достояние.

"Чух записа вчера. Ми как реагирах - шокирах се, абсолютно откровено, защото това за мене един пример, освен за очевидно отвратително отношение към малки деца - това е пример за предадено доверие. Аз чувам и абсолютно разграничавам гласа на госпожата, която беше отговорна за групата на моето дете, чувам неговото име, чувам как го навикват и то без някаква основателна причина, чува се удар, това ми беше съвсем достатъчно", каза Александра Янкулова - майка.

"Чисто като родител съм възмутена, също като админитратор съм възмутена и ще предприема действия този материал да бъде изследван от компетентните органи - прокуратурата", заяви Моника Чеуз от Столичната община.

"Разпознах гласовете, никой няма да си признае така без бой", коментира Ценка Бойкова - директор на 23-а самостоятелна детска ясла.