Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кръстьо Пеев показа във видео, заснето с телефона му, как са го разкарвали с болната му 80-годишна баба от регистратура на регистратура в Университетската многопрофилна болница в Бургас, като го накарали да плати 10 лв. за преглед, въпреки че жената е здравноосигурена и е спешен случай. Мъжът показа видеото във фейсбук.

Ето какво каза той:

"Ето това е Спешен център в град Несебър. Водя баба си, която е много зле, от село Оризаре. Двамата пазачи на Спешния център ми казват: "Отидете на другата врата". Не ми дават да снимам, нямал съм право. Разказвам как ме разкарваха по вратите и накрая на здравноосигурен човек поискаха пари. Защото били отделни болници Сега влизаме в Университетска многопрофилна болница град Бургас. Влизаме и отиваме на регистратурата. Казвам: "Добър ден, искаме в Спешния център". Вкарват ме вътре. Посягаш ли? Хващаш ли ме? И ми казаха - отидете в спешния център, за да прегледат баба ви. Заобикалям. Тук има други хора, които ще разкажат тяхната история, която е същата.

Идваме на втората регистратура. На тази "Св. Николай Чудотворец" за здравноосигурен човек ми поискаха 10 лв. за преглед. Ето я касовата бележка. Това се случва, когато докараш човека в спешния център. Спестявам линейката, водя в спешен случай. Цирк, нагли.

Няма книга за оплаквания, няма на кого да се оплачете. Идваш на крака, за да не товариш системата да викаш линейки. Накрая гавра. Ще разкарват 80-годишна жена да се разкарва от регистратура на регистратура. Изроди."