Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

През 2017 година Беър Грил и екипът му заснемат филм в защитения Национален парк "Рила". Те извършват груби нарушения като палят огън, ловуват и дори плуват в едно от 7 рилски езера, за което ще бъдат глобени, предаде БНТ. 

Министерството на околната среда и водите ще наложи на Беър Грилс и екипа му глоба от 5000 до 10 000 лева. Директорът на национален парк "Рила" съобщи, че екипът, който е извършил заснемането, е подал предварителен образец, в който са упоменати какви ще са сцените от филма и действията на екипа.

"Но на кадрите от филма ясно се вижда, че се убиват жаби, което се случва на територията на националния парк, близо до Каракашево езеро. Ние сме издавали индивидуален административен акт, в който са посочени условията, при които могат да се заснемат филми - ясно е посочено да не се ловува, пали огън. Това са задължителни условия са за изпълнение", каза Красимир Андонов- директор на парк "Рила".

Андонов коментира, че по време на заснемането на филма, служители на парковия участък са придружавали снимачния екип. Когато са установили нарушение, са издали издали предупредителен протокол със задължителни предписания за спазване.

Беър Грилс КАДЪР: YouTube
Беър Грилс КАДЪР: YouTube