Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кристиан Вигени СНИМКА: Архив
Кристиан Вигени СНИМКА: Архив

Председателят на парламентарната комисия по европейски въпроси Кристиан Вигенин е заминал в командировка във Виена и така е нарушил пълния бойкот, който партийната му лидерка Корнелия Нинова наложи върху участието на червените в дейността на НС. Той е заминал за участие в 18-тата асамблея на 0ССЕ. 

Вигенин лети, нощува и получава дневни, за сметка на бюджета на НС, като самолетът му струва около 1000 лева, а нощувките - около 600 лв. Отделно получава дневни за три дни, а освен това и възнаграждението си като депутат, защото за разлика от останалите членове на ПГ на БСП той се води на работа и няма да бъде с отрязана надница за отстъствия.

Въпреки решението на НС от неделя да червените депутати да не влизат в НС и да не получават никакви възнаграждения от бюджета, както се полага за неходене на работа по правилника на НС, още днес - в първия пленарен ден, народните представители от БСП окупилари масово касата на парламента, за да им отчитат разходи за командировки в избирателните им райони. Така бюджетът им осребрява пътуването с личните автомобили и нощувките в хотели - за тези, които нямат жилище там, откъдето са избрани.

Репортери засякоха на влизане в касата Таско Ерменков, който е избран от Сливен, Пенчо Милков - от Русе, Красимир Янков и Иван Иванов - от Варна, Стоян Мирчев - от Силистра.