Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Полицейски производства са образувани срещу двама мъже за незаконно притежаване на културно-исторически предмети, металдетектор и боеприпаси.

По време на полицейска акция, проведена от служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" при ОДМВР-Пазарджик, съвместно с колегите им от РУ-Велинград, били проверени жилищата на 39-годишен от велинградското село Света Петка и 39-годишен от съседното село Долна Дъбева. В домовете на двамата били открити няколко предмета, представляващи културно-исторически ценности, металдетектор и 72 бойни патрона калибър 7.62 мм. Откритите предмети, уреди и боеприпаси са иззети, а спрямо мъжете се водят бързи производства, информираха от пресцентъра на МВР.

Незаконно притежавани боеприпаси са открити и в имота на 66-годишен мъж от Белово, проверен вчера следобед от служители на РУ-Септември. В гаража полицаите открили 31 патрона за карабина и още 37 за късо нарезно оръжие. Мъжът ги съхранявал там без да има необходимото за това разрешение. Боеприпасите са иззети, а спрямо извършителя е образувано бързо производство.