Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Настимир Ананиев Кадър: БНТ
Настимир Ананиев Кадър: БНТ

Не ме изненада изборът на ГЕРБ за Габровски. Очаквах да бъде експерт. Знаех, че Бойко Борисов ще се уплаши и няма да иде сам да вземе мандата от президента. Това заяви депутатът от "Продължаваме промяната" Настимир Ананиев пред БНТ. 

"Всъщност ние сме в политическа криза, освен всички останали кризи. В момента политическата отговорност е на ГЕРБ. Вместо да сглобят правителство, те направиха блицкриг срещу машините. Убиха машините. По този начин се опитват, ако има парламентарни избори, да гонят служебна победа", добави той по въпроса дали България се нуждае от експерти.

Ананиев коментира, че професор Габровски е загубил своята гражданственост, още в момента, в който се е съгласил да стане част от номинацията на ГЕРБ.

"Ние всички виждаме едно бавене на процеса, което остава усещане, че се даде възможност да се направи саботаж срещу изборния процес и изборния вот", добави той.

"Ние казахме, че никога няма да подкрепим ГЕРБ и върхушката, оглавявана от Бойко Борисов. Те минаха като валяк и силово наложиха тези промени", сподели още Настимир Ананиев. 

Според Настимир Ананиев, докато съществува възможността Бойко Борисов да се върне на власт, България няма да бъде приета в Шенген.

"Бойко Борисов се опитва да изпере собствената си репутация в последните 12 години. Истинският Меси вкарва голове, а банкенският Меси вкарва пачки в чекмеджето. Всеки, който гледа действията на министъра на енергетиката, на земеделието и други министри от служебното правителство, се вижда перфектен синхрон между тях и ГЕРБ", заяви още той.