Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Албена Колева. Кадър Би Ти Ви
Албена Колева. Кадър Би Ти Ви

Пиарът на Народния театър Велислава Кръстева да подаде оставка, молим Александър Морфов да не напуска. Това емоционално заяви актрисата от Народния театър Албена Колева по Би Ти Ви. Тя имала и списък с хора, които се готвели да напуснат.  Той и бил даден от Валери Йорданов. Театърът вече напуснаха Захари Карабашлиев и Явор Гърдев. 

Целенасочено се прави така, че Александър Морфов да напусне, когато той напуска, нещата се спихват. Сашо винаги е бил сред нас, няма как Васил Василев (новият директор на Народния театър)  да го е върнал сред нас, каза Албена Колева. 

Той умее да разказва магически, добави актрисата. 

За начина на протест на Морфов срещу пиара на театъра Велислава Кръстева Колева каза, че не му останали други методи. Именитият режисьор надраска нейната врата и си призна.

"В концепцията си директорът четири пъти назова името на Морфов. След това го назначи за главен режисьор, а после не му вдига телефона. Сашо е давал знак, но не е бил отразен. И в един момент на такъв човек, емоционален, му избива чивията", обясни Колева поведението на Морфов. 

Тя се възмути и защо, след като Морфов е написал на директора, че той е надраскал вратата, имало писмо, че е извършено от неизвестен извършител. 

"Има и такива, които са готови да напуснат. Напусна ни комендантката на салон, човекът, който посреща хората вечер. Златка Банева напусна, защото Велислава Кръстева и хората от отдела й влезли в стаята на Банева, която е нещо като склад. Тя ги попитала защо го правите, защо не са я  повикали да им отключи, а те и отговорили: Ние се разширяваме. 

Банева вече започнала работа във филхармонията.

Администрацията не е важна за един театър, важно е какво се случва на сцената, добави Албена Колева. 

И тя като Захари Карабашлиев смята, че ръководството на Народния театър изпраща сигнали: Можем без вас.

Според нея имало едно желание да бъде изгонен Александър Морфов. "Ако Велислава Кръстева е приятел на театъра, както твърди, и е приятел на Васил Василев, да си подаде оставката", призова Албена Колева.