Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Емануил Йорданов
Снимка: Архив
Емануил Йорданов Снимка: Архив

Не е нормално всеки ден да се преследват бусове с мигранти. Има твърде малко осъдителни присъди за трафик на бежанци. Кой се занимава с хората, които имат полицейски регистрации за трафик на хора? Въобще някои занимава ли се? До голяма степен те са отговорни за настоящата ситуация. Това заяви бившият министър на вътрешните работи Емануил Йорданов по Нова нюз.

По думите му доста често замесените в трафик имат предишни криминални регистрации или присъди. "Трябва органите да са наясно къде се намират и с какво се занимават такива хора. Естествено е повишаването на мигрантският натиск. Видно е, че служителите на реда не са подготвени на първо място да пазят собственото си здраве. Когато аз бях министър, нямахме проблеми от този тип. Сега нещата са много сериозни. Очевидно професионалната подготовка куца", смята той.

Според него проблемът не е в служебния министър. "Самото искане за неговата оставка в края на управлението на служебен кабинет е трудно разбираемо политическо действие, по-скоро пропаганда. Тези, които искат оставки, искат управлението на държавата, но същите проблеми ще връхлетят и тях. Гонка в центъра на голям град носи огромен риск, трябва да се осигурят заграждения, може и с автомобили. В никакъв случай хората да не остават в автомобилите. Подадената оставка на главния секретар на МВР е израз на достойнство, поема се отговорност на високо ниво", подчерта Йорданов. Той отрече, че наказанията не са достатъчно строги.