Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бившият посланик на България в Москва Илиян Василев
Бившият посланик на България в Москва Илиян Василев

Опитът за внушение на Путин, че всичко в Украйна се развива по план, няма как да е вярно. Войната придоби ход, включително с огромните загуби - 50 000 загинали руски войници, 3 пъти повече от Афганистан. Путин вижда, че губи. Заради това ексалира напрежението, той няма активен ресурс да излезе печеливш от войната. Залозите в Украйна са огромни за Русия.

Това коментира в предаването на Би Ти Ви "Тази неделя" бившият посланик на България в Русия Илиян Василев.

Ексалацията е с цел да уплаши света и Украйна. Ядрената тирада се използва, за да уплаши страните от Запада, смята Василев. Според него обаче изричното деклариране от страна на руския президент, че може да използва ядрени оръжия и че това не е блъф, показва, че той не е уверен.

Изобщо не е сигурно, че генералите на Путин биха изпълнили негово решение, смята Василев.

Когато болярите усетят, че руският цар е слаб, а те в момента го усещат, неговата власт е заплашена. Затова Путин се бори за своето оцеляване на власт, убеден е експертът.

Големият въпрос е не кой ще спечели войната, то е ясно, а какво ще стане в Русия след това, заяви бившият ни посланик в Москва.

Според него от референдумите на Русия в Донбас и Луганск няма да последва нищо - това било за консумация в самата Русия.