Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Илияна Раева
Илияна Раева

Шефката на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева и футболистът и риалите звезда Ваня Джаферович се опънаха на лошото момче на българския рап Ицо Хазарта. По-рано днес рап звездата в последните 20 години публикува във Фейсбук мнение, в което критикува здравния министър, че ресторантите и заведенията не са му приоритет.

Според съпругата на Наско Сираков мерките доказват, че работят и най-важно е опазването на здравето и живота на хората. 

„В условия на пандемия се взимат решения, които засягат цялото общество. Водещото и първостепенното в тях е здравето и живота на хората. Всеки един от нас понася трудностите в ковидкризата. Всяко решение, било то и спорно за част от обществото, трябва да бъде ръководено от мисълта за здравето ни и живота ни. И всеки един от нас трябва да разбере, че когато на риск са изложени те, няма друго правилно действие освен ограничаване физическото взаимодействие между хората, а оттам и разпространението на вируса.

Мерките доказват, че работят. В цял свят те са основното в днешното ни ежедневие. Без никакви изключения. Защото всяко изключение се превръща в норма, която струва животът на хората“, пише Илияна Раева в обръщението си във Фейсбук.

„Не трябва да избираме между образование и здраве, между забавление и здраве, между икономическа сигурност и здраве. Ако си зададем въпроса кое предпочитаме, дали да посрещнем следващите плащания с известна трудност или хората, които обичаме да бъдат живи и здрави, няма да се замислим и за миг. Защото образование се компенсира, време за забавления и любими компании ще има, но когато ги няма хората, нищо друго няма значение“, коментира още звездата в художествената гимнастика.

Тя допълва, че след здравето най-важни са образованието, спортът и културата. „Образованието, спортът и културата ни правят по-добри, по-смели, изграждат ни като личности, като хора.“

В края на своя призив Раева отговаря на критиките на Ицо Хазарта относно тона на управляващите с думите: “И ако на някого, нечий тон му се струва остър и краен, то трябва да се опитаме да осъзнаем, че когато отсъства разбиране и то за толкова съществени и определящи съдбата ни проблеми, тогава мен лично, не ме дразни твърдостта на тона. Може би, защото съм и спортистка и знам влиянието на различния тон.
Абсолютно наложително е, човек с власт да вземе правилното решение, а не онова, което ще се хареса на определени хора.

Трябва да сме разумни в този момент!“

В спора се включи и бившият играч на "Берое" и риалити звезда Ваня Джаферович. Ето какво написа той:

"Не знам за вас, но на мен вече ми писна една година да слушам собствениците на ресторантите и заведенията, които се оплакват колко са ощететни и как цялата криза най-много ги е поразила тях.
Все едно, разбираш ли, ние тук си живеем живота и бизнесът ни или работата ни цъфти както никога до сега.

Сега гледам ги подкрепили и някои български изпълнители, като нападнаха министъра на здравеопазването, защото бил казал, че отварянето на ресторантите и заведенията не било приоритет.
Ами извинявам се, но какъв приотитет са те?

Да ходиш в ресторант или заведение, слушайки някой, който ще ти пее (а може и да вие) на ухото, не е необходимост, а лукс, който малцина могат да си позволят и в нормални времена, а да не говорим в такива, каквито са сега в момента.

Всеки един от нас е засегнат по един или друг начин.

Ние примерно сме във фитнес бранша и в последната една година сме работили само три месеца.

Нямаме доставки за вкъщи и такива неща, целият ни персонал е в неплатен отпуск, но стискаме зъби и чакаме да мине това.
Цяла Европа е в колапс, всичко е затворено, но на нас манджата, пиенето и джангърът са ни най-големият проблем."

Ицо Хазарта
Ицо Хазарта
Ваня Дзаферович
Ваня Дзаферович