Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тотомилионерът от благоевградското село Покровник Румен Пеовски
Тотомилионерът от благоевградското село Покровник Румен Пеовски

Тотомилионерът от благоевградското село Покровник Румен Пеовски опита да се самоубие, като погълна селскостопанска отрова Б58, предаде dnes.dir.bg.

Вчера 59-годишният мъж е приет в реанимацията на МБАЛ-Благоевград в критично състояние, което не позволява транспортирането му в София. Към момента не е ясно защо Пеовски е посегнал към отровата.

През април 2017 г. безработният мъж спечели джакпота от близо 1.7 млн. лева в играта "6 от 42" на спортния тотализатор с фиш на стойност 1.20 лева. Печалбата дойде при Пеовски с числото 3 - в последния момент той решил да промени числата, с които играел 30 години, и вместо 2, избрал 3.

Голямата печалба обаче му донесе само неприятности. Няколко месеца, след като удари джакпота, Румен Пеовски бе настанен в психиатрия за 3 месеца по искане на Районната прокуратура заради нападение над съседи с косачка и ловна пушка.

Съседи разказват, че мъжът злоупотребявал с алкохола и ставал агресивен, а за капак негов приятел го даде на съд. Мъжът има претенции към половината от печалбата, тъй като от години двамата играели с общи числа, и освен това е платил 60 стотинки, което е половината от печелившия фиш.

Румен Пеовски живее сам след смъртта на майка си. Съпругата и двете му деца от години са в чужбина.